Geen Zelda-DLC voor Switch-versie Monster Hunter Stories

  • Nieuws

  • 2 jun 24 om 14:23

  • Rik

  • 1

Binnenkort komt de remake van de eerste Monster Hunter Stories naar de Nintendo Switch. De Switch-remake wordt door Capcom gepromoot als ‘de definitieve versie’ van het spel, maar toch maakt niet alle content de overstap naar de Switch.

De Zelda-DLC van het originele Monster Hunter Stories zal namelijk ‘voor altijd achterblijven op de 3DS’ volgens producent Yoshihiro Akira. Dit geldt ook voor alle andere content die onderdeel zijn van een samenwerking met partijen buiten Capcom. Een reden voor deze keuze werd niet gegeven. Het ligt voor de hand dat de juridische overeenkomsten om externe merken te mogen gebruiken in de game alleen gelden voor de 3DS-versie. Nintendo zou er echter heel gemakkelijk opnieuw toestemming kunnen geven voor de Zelda-DLC, aangezien zij er zelf ook baat bij hebben dat Monster Hunter Stories het goed doet op de Nintendo Switch.

Een promotieafbeelding van de 3DS-exclusieve Zelda-DLC

De Zelda-DLC voor (het originele) Monster Hunter Stories bestond uit een Link-kostuum voor jouw speelbare personage, een paard dat er uitziet als Epona (Ocarina of Time) en een Felyne met een Majora’s Mask-uiterlijk. De producent leek in zijn interview met Nintendo Life er op te hinten dat Capcoms ‘eigen’ DLC-paketten wél naar de Switch-versie (zullen) komen.

Monster Hunter Stories verschijnt op 14 juni 2024 op de Nintendo Switch, onze Robin mocht al aan de slag met de game: lees hier alles over in zijn preview!

Ga jij de Zelda-DLC missen in Monster Hunter Stories? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Interview met Nintendo Life

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe trailer voor Mina the Hollower

0

Nieuws Nieuwe trailer voor Mina the Hollower

15-06-2024

1

Rik

Nintendo of America geeft haar uithangbord een nieuwe kleur

0

Nieuws Nintendo of America geeft haar uithangbord een nieuwe kleur

02-06-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo Direct van September 2023: wat kunnen we verwachten

6

Special De Nintendo Direct van juni 2024

01-06-2024

4

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Monokuma

2 jun 24 om 14:59

#13692‍

820 XP | 139 comments

Het zal ook geen Nederlandse taaloptie hebben om de een of andere reden.

Maar goed, als de keuze was tussen dit soort content of de DLC-update die hiervoor alleen in Japan was, dan ben ik blij dat het dit geworden is.

EDIT: Het is pas nu ik dit teruglees dat ik besef antwoord te geven op mijn eigen opmerking: er is geen Nederlandse taaloptie vanwege die update.