Online diensten Nintendo 3DS en Wii U stoppen definitief op 8 april

  • Nieuws

  • 24 jan 24 om 10:10

  • Erik

  • 1

De online diensten van de Nintendo 3DS en Wii U stoppen op 8 april 2024. Nintendo heeft zojuist de definitieve datum bekend gemaakt.

In een statement op X schrijven ze: “Vanaf 8 april wordt de mogelijkheid om online te spelen en andere functionaliteiten die online-communicatie vereisen, stopgezet voor software voor de Nintendo 3DS en Wii U”. Ze bedanken spelers voor de support.

Dit betekent het volgende:

  • Het is niet meer mogelijk om software online te spelen en internetranglijsten worden niet meer bijgehouden
  • Functies waarvoor online communicatie benodigd is, zoals gegevensoverdracht, werken niet meer. SpotPass op de Nintendo 3DS is bijvoorbeeld onbruikbaar.
  • Nintendo Badge Arcade voor de Nintendo 3DS stopt met functioneren, en geeft een foutmelding bij opstarten.

Zie ook de website van Nintendo Nederland.

In oktober vorig jaar kondigde Nintendo de sluiting al aan. Effectief houdt dit in dat Splatoon, Mario Kart, Smash, Super Mario Maker en vele andere spellen enkel lokaal of offline gespeeld kunnen worden.

Nintendo laat weten dat ongebruikt eShop-tegoed tot 12 maart is samen te voegen met je Nintendo Account, waardoor je het kunt gebruiken op de Nintendo Switch.

De sluiting komt een klein jaar nadat de Nintendo 3DS en Wii U eShop gesloten werden, en er digitaal geen nieuwe software meer kon worden aangeschaft. Na april kun je de twee systemen enkel nog offline gebruiken.

Er is één uitzondering op deze regel: Pokémon Bank. Deze databank van Pokémon, blijft tot onbepaalde tijd te gebruiken. Al waarschuwt The Pokémon Company dat je ze er spoedig van af dient te halen.

Speel jij nog wel eens op je Nintendo 3DS en Wii U? Wat vind jij van de sluiting? Laat het weten in de reacties!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Endless Ocean Luminous: Golven van plezier en frustratie

0

Review Endless Ocean Luminous: Golven van plezier en frustratie

08-05-2024

0

Karina

Stemactrice Peach blijft hetzelfde in Princess Peach: Showtime!

0

Nieuws Stemactrice Peach blijft hetzelfde in Princess Peach: Showtime!

24-01-2024

3

Martijn

Persona 3 Reload komt mogelijk naar Nintendo Switch-opvolger

1

Nieuws Persona 3 Reload komt mogelijk naar Nintendo Switch-opvolger

24-01-2024

2

Karlijn

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

24 jan 24 om 16:49

#12737‍

5426 XP | 1045 comments

wellicht een indirecte bevestiging van de opvolger van de Switch? Nintendo zal vast geen 3 generaties online ondersteunen, dus tijd om wii u af te sluiten en Switch 2 te verwelkomen?