Zien: Universal doet Super Nintendo World Florida uit de doeken

  • Nieuws

  • 2 mei 24 om 19:00

  • Rik

  • 0

Pretparkgigant Universal Studios heeft in een aantal nieuwe video’s uitgebreide beelden gedeeld van Super Nintendo World. Super Nintendo World is een themagebied in het nieuwe Universals Epic Universe-pretpark dat in 2025 de deuren opent in Orlando, Florida.

In aanloop naar de naderende opening van het nieuwe pretpark heeft Universal Studios de marketingmachine opgestart. Een voor een komen de vijf themagebieden van het nieuwe pretpark uitgebreid in beeld. Het team van Universals pretparkontwerpers geeft daarbij een klein kijkje achter de schermen van de ontwikkeling. Vandaag is het de beurt aan het Nintendo-gebied:

In de video wordt nogmaals bevestigd dat Super Nintendo World zal bestaan uit een Super Mario Bros.-gedeelte en een Donkey Kong Country-gedeelte. Het Mario-deel kennen trouwe lezers al uit het Japanse Super Nintendo World, waar een exacte kopie van dit deel al in 2021 opende. In een gebied dat er uitziet als een level uit Mario 3D World kunnen gasten een Mario Kart-attractie met AR-brillen, een Yoshi-attractie en een restaurant in Toad-thema verwachten.

Het Donkey Kong-deel toont gloednieuwe beelden. Hoewel ook dit gebied eerst naar Japan komt, opent deze uitbreiding daar pas later dit jaar. Donkey Kong Country is de thuishaven van Donkey Kong Mine Cart Madness, een unieke nieuwe achtbaan waarin het lijkt alsof de gasten van de rails afspringen. De achtbaan is gebaseerd op de Mine Cart-levels uit de Donkey Kong Country-games en maakt volledig gebruik van fysieke decors en effecten: er zijn geen schermen te vinden in deze attractie. Tenslotte zien we nieuwe concept arts van hoe het gebied er straks uit komt te zien.

Ook deelde Universal nog een flythrough-animatie van Super Nintendo World:

Super Nintendo World opent in 2025 als onderdeel van Universals Epic Universe in Orlando, Florida (VS). Een kopie van het Mario-gebied is momenteel al te vinden in Universal Studios Japan, Donkey Kong Country opent daar later dit jaar. In Californië kun je ook een Super Nintendo World vinden, al is deze beduidend kleiner: in Universal Studios Hollywood kun je alleen het Mario-deel vinden. de Yoshi-attractie is hierbij wegens ruimtegebrek weggelaten. Ook andere Universal-Parken zullen in de toekomst Super Nintendo World-gebieden openen.

Heb jij al tickets geboekt naar Florida? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Nederlandse Paladin Studios sluit haar deuren

0

Nieuws Nederlandse Paladin Studios sluit haar deuren

03-05-2024

2

Dennis

CEO LEVEL-5 wil erotische & gewelddadige games maken

4

Nieuws CEO LEVEL-5 wil erotische & gewelddadige games maken

02-05-2024

2

Rik

Reageer als eerste!