Japan: opening van Donkey Kong-gebied in Super Nintendo World uitgesteld

  • Nieuws

  • 19 apr 24 om 17:25

  • Rik

  • 0

Het Donkey Kong-themagebied dat deze lente had moeten openen in Universal Studios Japan heeft vertraging opgelopen. Uitbater Universal Studios laat weten dat de opening van het gebied is doorgeschoven naar ‘de tweede helft van 2024’.

Het Donkey Kong-gebied is de eerste grote uitbreiding van Super Nintendo World, dat in 2020 opende als onderdeel van Universal Studios Japan. De hoofdattractie van het nieuwe gebied is een unieke achtbaan waarin de Minekart-levels uit Donkey Kong Country wordt nagebootst. De aankondiging van het uitstel komt onverwachts: voor zover zichtbaar uit luchtfoto’s leek de bouw van het gebied juist vlot te vorderen. Ook waren er tot nu toe geen andere signalen die wezen op vertraging in de bouw van het gebied. Universal heeft nog geen duidelijk tijdskader bekendgemaakt voor de nieuwe openingsdatum en houdt het vooralsnog op een opening in ‘de tweede helft van 2024’. Er is geen reden gegeven voor het uitstel.

Deze promotie-afbeelding werd eerder vrijgegeven.

Donkey Kong: Mine Cart Madness is een wereldprimeur voor het Super Nintendo World-themagebied van Universal Studios Japan. Een kopie van het Mario- én Donkey Kong-gebied uit dit park zijn ook onderdeel van het nieuwe Universal Epic Universe-pretpark dat nu in aanbouw is in het Amerikaanse Orlando, Florida. Universal Epic Universe, inclusief de Super Nintendo World-gebieden, heeft een verwachte opening van 2025. Vooralsnog lijkt de Amerikaanse versie van het gebied geen last te hebben van vertraging.

Had jij al een tripje naar Japan gepland staan voor deze achtbaan? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Officieel X-account

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

3

Rik

Corn Kidz 64 – vooruit met de geit!

1

Review Corn Kidz 64 - vooruit met de geit!

19-04-2024

3

Coen

Reageer als eerste!