CEO LEVEL-5 wil erotische & gewelddadige games maken

  • Nieuws

  • 2 mei 24 om 14:49

  • Rik

  • 4

Akihiro Hino, de oprichter en CEO van LEVEL-5, hoopt ooit heel andere games te kunnen maken dan we van hem gewend zijn. Dit blijkt uit een recent interview.

Op initiatief van de publicatie Denfaminicogamer hield Hino een interview samen met Goichi Suda (‘SUDA51′), de CEO van Grasshopper Manufacture. Hino en Suda zijn al jarenlang bevriend, maar maken totaal verschillende games. Hino’s LEVEL-5 staat bekend om familievriendelijke titels als Professor Layston en Yo-kai Watch, waar Suda’s Grasshopper Manufacture verantwoordelijk was voor de meer volwassen No More Heroes-serie. Ook heeft Suda gesprekken gevoerd met Marvel om een game te maken over de grofgebekte anti-held Deadpool. In het interview liet Hino zich ontvallen dat hij zelf ook ooit hoopt een game te kunnen maken met 18+-thema’s:

Makers die zulke edgy titels op de wereld kunnen zetten zijn geweldig. […] Als ik het in extreme termen zou moeten uitdrukken, zou ik zo ver gaan om te zeggen dat ik [ook] dingen wil maken als erotische games en 18+ games met geweld.
-Akihiro Hino (vertaald)

Wordt er ooit een edgy 18+ IP toegevoegd aan dit rijtje?

De CEO van LEVEL-5 voegde daar echter aan toe dat hij hier voorlopig niet aan toe zal komen. Als directeur van LEVEL-5 heeft hij de verantwoordelijkheid om het voortbestaan van zijn studio voorop te stellen. Het maken van nieuwe delen in hun bestaande series en het creëren van nieuwe IP’s krijgen dus voorrang. Op de vraag van Suda of hij al ideeën had voor zo’n 18+-spel, antwoordde Akihiro Hino bevestigend:

Jazeker, er zit een ‘abnormale wereld’ in mij, maar ik probeer daar niet naartoe te gaan en in plaats daarvan alleen dingen te maken vanuit het brave deel van mijn brein. Maar diep van binnen wil ik echt naar die abnormale wereld.

Ik wil die duistere, abnormale wereld bezoeken en ik denk dat ik dat ooit zeker zal doen. Zodra ik het idee heb dat LEVEL-5 stabiel is en ik [dus] de ruimte heb om te maken wat ik wil… zal ik dat doen (lacht).
-Akihiro Hino (vertaald)

Het lijkt dus nog wel even te duren voordat we een duistere game van LEVEL-5 zullen zien. Voorlopig richt het bedrijf zich op bestaande series als Professor Layton, Inazuma Eleven en Fantasy Life. Ook werkt het bedrijf aan een ambitieuze nieuwe IP, die voortborduurt op het Layton-concept. Akihiro Hino treedt bij de meeste van deze games op als scenarioschrijver, supervisor of regisseur. Ook is Hino nauw betrokken bij de verschillende anime-series die zijn gebaseerd op merken van LEVEL-5. Deze zijn allemaal gericht op een jonger publiek.

Zou jij een ‘edgy’ LEVEL-5 game willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Vertalingen via automaton-media

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Zien: Universal doet Super Nintendo World Florida uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World Florida uit de doeken

02-05-2024

3

Rik

Hoofdafbeelding bij 9 opvallende Nintendo Switch-games voor mei 2024

7

Special 9 opvallende Nintendo Switch-games voor mei 2024

02-05-2024

4

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Apenknul

2 mei 24 om 17:59

#13555‍

3812 XP | 717 comments

Yo, Professor Layton en de grote auto diefstal.

Erik

2 mei 24 om 20:02

#13556‍

5036 XP | 362 comments

Grand Theft Professor Layton.

Rik

4 mei 24 om 12:27

#13566‍

4731 XP | 671 comments

Puzzel 001: Russische Roulette

Puzzel 002: Hotwiring de Laytonmobiel

[...]

Puzzel 069: Een echte heer opent elke bh!

Waliwal

3 mei 24 om 15:38

#13563‍

360 XP | 67 comments

Ik vind dat Inazuma Eleven al genoeg ballen heeft hoor.