Universal Studios wil Engels pretpark, mogelijk Nintendo-deel

  • Nieuws

  • 19 dec 23 om 16:43

  • Rik

  • 1

Universal Studios Parks & Resorts heeft vandaag bevestigd dat zij in de ‘verkennende fase’ zijn om een Universal-pretpark te openen in het Verenigd Koninkrijk. Omdat Nintendo en Universal een exclusieve licentiedeal hebben gesloten, is dit ook de eerste mogelijkheid voor Nintendo-attracties in Europa.

Hoewel Universal benadrukt dat de plannen alles behalve zeker zijn en zich nog in een vroege fase bevinden, heeft het bedrijf wel al de benodigde grond opgekocht voor het eventuele ‘Universal Studios Great Britain‘. Er worden nu haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd voor de aangekochte locatie in de Engelse plaats Bedford. De internationale luchthaven London Luton Airport ligt op zo’n 30 minuten rijden van het beoogde pretpark.

De beoogde locatie van Universal Studios Great Britain (via looopings.nl)

Geduld is een schone zaak

Een woordvoerder van Universal Destinations & Experiences waarschuwt dat enthousiaste fans geduld moeten hebben. De (tijdrovende) haalbaarheidsonderzoeken, gesprekken met stakeholders, lokale overheden en buurtbewoners moeten nog beginnen. Wanneer deze vooronderzoeken negatief uitpakken kan het bedrijf de plannen voor het park zelfs helemaal afblazen. Als alles volgens plan verloopt zou de eerste schop pas over een aantal jaar de grond in gaan voor het park. Ingewijden verwachten dat de bouw in Engeland hoe dan ook na de oplevering van het nieuwe Epic Universe pretpark in Florida zal plaatsvinden. Dit zou in praktijk betekenen dat Universal Studios Great Britain op zijn vroegst in 2030 opent.

Ook staat nog niet vast welke merken Universal Studios naar het VK zou brengen. Naast de Nintendo- en Pokémon-licenties mag Universal bijvoorbeeld ook attracties bouwen in het thema van Harry Potter, Jurassic World, Minions, Transformers, The Mummy en Kung Fu Panda.

Nintendo-attracties?

Op gelekte conceptart voor het resort zijn nog geen Nintendo-gebieden te herkennen. Er wordt echter benadrukt dat deze afbeelding bijna een jaar oud is en nooit bedoeld was om de definitieve attracties weer te geven. De Nintendo-licentie is de afgelopen jaren een van de meest succesvolle toevoegingen aan het Universal-aanbod geweest, wat een toevoeging aan het nieuwe Britse park aannemelijk maakt. Naast dit Britse park gaan er ook al lange tijd geruchten rond dat Universal het Spaanse PortAventura wil (terug)kopen. Volgens insiders zouden de Spaanse en Britse plannen los staan van elkaar en niet met elkaar conflicteren.

Het Verenigd Koninkrijk ligt een stuk dichter bij huis dan Japan of Amerika: zou jij een bezoekje aan het Britse Super Nintendo World brengen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Bedford Independent

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

0

Nieuws Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

15-05-2024

1

Coen

Zien: Donkey Kong-achtbaan maakt testrondjes in Japan

1

Nieuws Zien: Donkey Kong-achtbaan maakt testrondjes in Japan

19-12-2023

2

Rik

De Game of the Year-nominatie van Icelos: Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

2

Special De Game of the Year-nominatie van Icelos: Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

19-12-2023

6

Icelos

Discussieer met ons mee! 1

Patrick

19 dec 23 om 19:56

#12471‍

298 XP | 44 comments

Top idee dit! Super Nintendo World Osaka was echt fantastisch. Ik vond het wel bijzonder dat er nog een park omheen lag met allerlei onbelangrijke dingen.