Vervolg Hogwarts Legacy 'grootste prioriteit' voor Warner Bros

  • Nieuws

  • 6 sep 24 om 03:17

  • Rik

  • 0

Na het grote succes van Hogwarts Legacy is het geen grote verrassing, maar het vervolg op de populaire Potter-game is ‘een van de grootste prioriteiten’ van Warner Bros. Games.

Dit laat de CFO van moederbedrijf Warner Bros. Discovery weten in een interview met Variety. De publicatie sprak over Harry Potter-games ter gelegenheid van de release van Harry Potter: Quidditch Champions, dat sinds 3 september beschikbaar is op Playstation- en Xbox-hardware. De Nintendo Switch-versie van deze zwerkbal-game werd recent uitgesteld tot ‘de feestdagen van 2024’. Volgens CFO Gunnar Wiedenfels heeft de opvolger van Hogwarts Legacy een van de grootste prioriteiten binnen het bedrijf. Het succes van de AAA-game op Zweinstein/Hogwarts legde het moederbedrijf bepaald geen windeieren in 2023. In vergelijking met vorig jaar heeft Warner Bros. in 2024 juist een significant slecht jaar gedraaid, waarbij AAA-release Suicide Squad: Kill the Justice League (niet beschikbaar op Nintendo-systemen) wordt omschreven als een ‘miss’.

In Hogwarts Legacy kunnen spelers hun eigen magische Harry Potter-avontuur beleven op Zweinstein

Verschillende Potter-games

Wiedenfels legde uit aan Variety dat Harry Potter: Quidditch Champions hier geen verandering in zal brengen. Hoewel zowel Harry Potter: Quidditch Champions als Hogwarts Legacy op de Harry Potter-IP zijn gebaseerd, zijn de titels niet vergelijkbaar. Zowel qua schaal als qua verhaal zijn beide titels niet met elkaar verbonden: Hogwarts Legacy is een grote AAA RPG waarin spelers de rol van een Hogwarts-student op zich nemen aan het einde van de negentiende eeuw, chronologisch gezien zo’n honderd jaar voor de avonturen van Harry Potter en zijn vrienden.

Harry Potter: Quidditch Champions is juist een kleinere competitieve game die zich afspeelt in het tijdperk van Harry Potter zelf. Het is de verwachting van Warner Bros. Games dat een nieuwe game die het verhaal van Hogwarts Legacy wel voortzet en van vergelijkbare grote schaal is wél een grote impact zal hebben op het financiële succes van het bedrijf.

Gunnar Wiedenfels gaf geen indicatie in welk jaar we Hogwarts Legacy 2 kunnen verwachten, maar liet wel weten dat het zeker nog een aantal jaar zal duren.

Wat hoop jij te zien in Hogwarts Legacy 2? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Variety

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Urban Myth Dissolution Center – Lekker occult

0

Hands-on Urban Myth Dissolution Center - Lekker occult

06-09-2024

1

Kitty

LEVEL-5 toont twee onbekende games op 24 september

2

Nieuws LEVEL-5 toont twee onbekende games op 24 september

05-09-2024

2

Rik

Reageer als eerste!