Hogwarts Legacy verslaat Zelda als best verkochte game van 2023

In 2023 heeft Hogwarts Legacy officieel de titel van grootste game van het jaar veroverd, een prestatie die The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom heeft overtroffen.

Volgens de recent vrijgegeven financiële resultaten van Nintendo heeft The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom in zijn eerste jaar 20,28 miljoen exemplaren verkocht, inclusief digitale downloads. In vergelijking hiermee heeft Hogwarts Legacy, volgens Warner Brothers, de grens van 22 miljoen verkochte exemplaren overschreden. Warner Bros. Interactive Entertainment-president David Haddad verklaarde dat dit Hogwarts Legacy “het best verkochte spel van het jaar in de hele wereldwijde industrie” maakte.

Hoewel eerder onderzoek aantoonde dat Hogwarts de toppositie in de VS innam en Zelda op de vijfde plaats eindigde, werd gespeculeerd dat Zelda mogelijk Hogwarts Legacy wereldwijd had overtroffen als alle fysieke en digitale verkoopcijfers werden meegerekend. Nintendo publiceert namelijk alleen digitale verkoopcijfers in hun financiële resultaten.

Hogwarts Legacy verscheen op 14 november 2023 voor de Nintendo Switch

Het is interessant om op te merken dat Hogwarts Legacy in februari werd uitgebracht, terwijl Tears of the Kingdom drie maanden later, in mei, exclusief voor de Nintendo Switch verscheen. De prestaties van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom in het eerste jaar betekenen dat het de top tien heeft gehaald van alle softwareverkopen voor de Nintendo Switch.

Gedurende 2023 stond Hogwarts Legacy consistent bovenaan de wereldwijde hitlijsten. De gefaseerde release van het spel, eerst op PS5, Xbox Series en PC en later op oudere consoles en de Nintendo Switch, heeft hier ook aan bijgedragen.

Warner heeft plannen om het succes van Hogwarts Legacy voort te zetten met Harry Potter: Quidditch Champions, dat vorig jaar april werd aangekondigd. Daarnaast zijn er nog andere dingen in ontwikkeling die momenteel niet zijn aangekondigd. Haddad belooft dat deze projecten de fans in staat zullen stellen om op steeds diepere manieren deel uit te maken van deze wereld, verhalen en personages.

Welke van deze twee spellen is jouw persoonlijke winnaar: Hogwarts Legacy of Tears of the Kingdom? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Forbes

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Fire Emblem Heroes krijgt evenement vanwege Valentijnsdag

0

Media Fire Emblem Heroes krijgt evenement vanwege Valentijnsdag

07-02-2024

0

Karlijn

Square Enix neemt naar verluid hun volledige werkwijze op de schop

4

Nieuws Square Enix neemt naar verluid hun volledige werkwijze op de schop

07-02-2024

1

Karlijn

Discussieer met ons mee! 3

Mitch

7 feb 24 om 10:20

#12924‍

3075 XP | 478 comments

Extreem knappe prestatie van Zelda om op één enkel systeem bijna net zoveel te verkopen als de bestverkochte game van het jaar op vijf systemen bij elkaar.

En dat is nog los van het feit hoeveel groter Harry Potter is als IP. Al krijgen we over niet al te lange tijd hopelijk ook een epische Zelda film.

rob1N

7 feb 24 om 10:23

#12926‍

5426 XP | 1045 comments

Ik heb doorgaans niks met de HP franchise maar toch spreekt deze game mij wel aan en twijfel ik nog steeds of ik deze game ga kopen. (ik zag dat ie ook nog eens in de aanbieding is...)

Zeker knap om Zelda te verslaan in verkopen maar wat je al zegt; HL is multiplatform en Zelda is exclusive. Maar toch impressive =)

Mitch

7 feb 24 om 20:28

#12935‍

3075 XP | 478 comments

Als je niks hebt met HP zou ik 'm niet kopen. Het is een vrij basic numbers go up open wereld game met fetch quests en een hoofdpersonage dat continu praat "misschien moet ik de toortsen aansteken" en zo puzzels spoilt.

Niet slecht, maar de grootste kracht van de game is het IP en de manier waarop het echt voelt alsof je in de HP wereld bent. Dat is echt goed gedaan en heel vet.