Square Enix deelt Dragon Quest III HD-2D teaser

  • Nieuws

  • 27 mei 24 om 13:36

  • Rik

  • 1

Ter gelegenheid van ‘Dragon Quest Day’ heeft Square Enix een teaser gedeeld voor de HD-2D remake van Dragon Quest III.

Dit deed het bedrijf via het officiële Dragon Quest-account op X. In de begeleidende tekst zegt het bedrijf van de ‘legende van Erdrick nadert’. Erdrick is het het hoofdpersonage van de derde Dragon Quest-game. De teaser van 20 seconden toont een logo en de tekst ‘The Legacy Begins’ (‘de nalatenschap begint’). Ook bevestigt de teaser-trailer voor het eerst naar welke platforms de game komt. Het gaat om Nintendo Switch, Playstation 5, Xbox Series X|S, Steam & pc. De ruime selectie aan ondersteunde platforms sluit aan bij de nieuwe strategie van Square Enix, waarin grote platform-exclusives verleden tijd zijn.

Dragon Quest III HD-2D werd (samen met Dragon Quest XII) drie jaar geleden aangekondigd ter gelegenheid van de 35-jarige verjaardag van de serie. Sindsdien is het echter stil gebleven rond beide titels. Een belofte van de bedenker van Dragon Quest uit 2022 om ‘snel’ nieuws te kunnen delen werd nooit nagekomen. Begin dit jaar moest de producent van de Dragon Quest-serie nog gedwongen aftreden vanwege de opgelopen vertragingen. Het lijkt er op dat we dit jaar (eindelijk) meer te zien krijgen over de langverwachte remake.

Kijk jij uit naar Dragon Quest III HD-2D? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [27 juli]

0

Special Wat speel je dit weekend? [27 juli]

27-07-2024

0

Erik

Releasetrailer Hauntii toont een wereld in zwart en wit

0

Media Releasetrailer Hauntii toont een wereld in zwart en wit

27-05-2024

1

Rik

1000 x resist header image

2

Review 1000 x Resist - Ga dit beleven

26-05-2024

2

Mitch

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

27 mei 24 om 16:47

#13664‍

3006 XP | 583 comments

Op DQ Day zou je meer verwachten dan een teaser....

Maarja, blij dat hij er aan komt. De prequel voor DQ11 en deel 12 wordt een sequel zeer waatschijnlijk als je het einde van deel 11 mag geloven.