Temtem kondigt laatste grote updates aan en schrapt monetisatie

  • Nieuws

  • 5 mrt 24 om 17:05

  • Karina

  • 4

Vandaag maakte Crema, de ontwikkelaar van Temtem, bekend dat ze de laatste grote updates voor de game hebben uitgebracht en de monetisatie hebben geschrapt.

Temtem, vaak vergeleken met Pokémon, nam een verrassende wending met deze aankondiging. Deze veranderingen kunnen de game-ervaring drastisch veranderen. Het schrappen van de monetisatie maakt de game toegankelijker.

In juni verwachten we Patch 1.7. Deze bevat een nieuw seizoen, een nieuwe Tamer Pass, balanswijzigingen en kwaliteitsverbeteringen. Patch 1.8 brengt nog meer verbeteringen, balanswijzigingen en een herziening van de economie van het spel.

Wat betreft de monetisatie, vanaf Patch 1.7 verdwijnen de microtransacties. Alles wat je kon kopen met ‘Novas’ kun je nu ook kopen met Feathers.

Crema geeft het volgende aan:

We begrijpen dat veel spelers het gevoel hebben dat Temtem nog veel meer potentieel heeft om te ontgrendelen, maar voor ons doet dat niets af aan het feit dat we eigenlijk heel blij zijn met het eindproduct. We zijn zo enthousiast om te zien hoeveel Temtem is gegroeid, en voelen dat het eindproduct een complete ervaring is, en een zeer plezierige op dat. Toen we aan deze reis begonnen, konden we niet eens dromen van het bereiken van dit punt, van het hebben gecreëerd van een spel met zoveel inhoud, dat honderden uren van vreugde en plezier biedt, en we zijn trots op alles wat we hebben bereikt en gecreëerd. Hoewel het geen perfect spel is, en we er zoveel van hebben geleerd, koesteren we dit niet-zo-kleine spel van ons.

Temtem startte op Kickstarter in 2018 en kwam in 2022 uit op de Nintendo Switch. Sindsdien heeft het team 165 Tems en zes eilanden gecreëerd.

Wat vind jij van deze veranderingen? Denk je dat het schrappen van de monetisatie de game-ervaring zal verbeteren? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Bron: Nintendo Life

Like dit bericht:

Over Karina

Dit is Karina, haar game-vrienden noemen haar Kiara. De liefde voor games begon al op haar derde, ze werd toen door haar vader geïntroduceerd aan Sonic op de Sega. Sindsdien is de passie voor games uitgegroeid tot een hechte en nostalgische vriendschap. Of het nu gaat om epische avonturen in Xenoblade Chronicles, gezellige avonden waarop ze piano speelt, of knusse game-sessies onder haar favoriete dekentje, ze is helemaal in haar element als het om gamen gaat!

Lees meer over Karina

Recente artikelen

Paper Mario Disc space

0

Nieuws Opslagruimte Paper Mario en Luigi’s Mansion 2 HD onthuld

06-05-2024

0

Evelyne

Persona-serie passeert 22 miljoen verkopen

0

Nieuws Persona-serie passeert 22 miljoen verkopen

05-03-2024

3

Rik

Berserk Boy header

0

Review Berserk Boy - Mega Man met muilperen

05-03-2024

5

Mitch

Discussieer met ons mee! 4

rob1N

5 mrt 24 om 23:31

#13263‍

5426 XP | 1045 comments

Geen microtransacties = instant betere game.

Karina

6 mrt 24 om 09:49

#13272‍

245 XP | 35 comments

100% mee eens! Ik had het spel een paar jaar geleden gekocht en een beetje gespeeld, maar de microtransacties stoorden me altijd, dus ben ik gestopt. 

Het lijkt erop dat ik het spel weer ga oppakken

Yosher

6 mrt 24 om 09:44

#13270‍

5899 XP | 1092 comments

Misschien toch maar eens een poging wagen dan! 

Karina

6 mrt 24 om 09:51

#13273‍

245 XP | 35 comments

Zeker, het is een leuk spel! Het grootste verschil met Pokémon is dat je samen met een vriend of vriendin het spel kunt spelen.