Totale verkopen Shin Megami Tensei en Persona series bekend

  • Nieuws

  • 25 okt 21 om 23:33

  • Rik

  • 0

Sega Sammy heeft in hun jaarrapport 2021 de totale verkopen van onder andere de Shin Megami Tensei en Persona-series bekend gemaakt. De aantallen worden gerekend tot het einde van het vorige fiscale jaar, dat in Japan in maart afloopt.

Volgens Sega Sammy komen de totale opbrengsten van de twee IP’s hoofdzakelijk uit: Fysieke gameverkopen, digitale gameverkopen, speelgoed en andere merchandise en de in Japan populaire Pachislot en Pachinko Machines.

De Shin Megami Tensei-serie heeft sinds het debuut 34 jaar geleden meer dan 17,7 miljoen games verscheept. Dat zijn er zo’n 300.000 meer dan de resultaten van vorig jaar. Het aantal downloads van de Free-to-Start game Shin Megami Tensei: Liberation Dx2 voor mobiele apparaten is opgeteld bij het totaal, strikt genomen gaat het dus niet enkel om verkopen. De heruitgave van Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster zal verantwoordelijk zijn geweest voor de meeste nieuwe verkopen in het afgelopen jaar. Hoewel de game pas dit jaar in het westen te spelen was, konden de Japanners al eind vorig jaar met de remaster aan de slag.

Shin Megami Tensei III Nocturne HD Remaster

De Persona-serie heeft sinds het debuut 25 jaar geleden 15 miljoen games weten te verkopen. In 2020 waren dit er nog maar 13,1 miljoen, dus het afgelopen fiscale jaar was verantwoordelijk voor zo’n 1,9 miljoen verkochte Persona-games. Persona 4 Golden wist tot het eind van het Japanse fiscale jaar 900.000 exemplaren te verkopen op Steam (en is inmiddels de 1 miljoen voorbij) waar de spin-off game Persona 5 Strikers 1,3 miljoen exemplaren wist te verkopen verdeeld over alle platforms.

Persona 5 Strikers

Verder is bekend gemaakt dat Atlus, verantwoordelijk voor zowel de Persona als Shin Megami Tensei-serie, 180 ontwikkelaars in dienst heeft. Het totaal aantal medewerkers stijgt uit boven de 300.

Met de release van Shin Megami Tensei V op 12 november aanstaande is de verwachting dat vooral de SMT-serie volgend jaar een flinke stijging zal laten zien in het aantal verkopen.

Help jij de Shin Megami Tensei-serie ook om de voorsprong op Persona te behouden door Shin Megami Tensei V te kopen? Laat het ons weten in de comments! 

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Retro Studios moest ’te sensuele’ kreten aanpassen in Metroid Prime

4

Nieuws Retro Studios moest 'te sensuele' kreten aanpassen in Metroid Prime

26-10-2021

3

Rik

Metroid Dread zakt naar nummer 7 in Britse spelverkopen

7

Nieuws Metroid Dread zakt naar nummer 7 in Britse spelverkopen

25-10-2021

1

Robin

Reageer als eerste!