Nintendo kan geen Wii U's meer repareren

  • Nieuws

  • 5 jul 24 om 14:18

  • Rik

  • 2

Nintendo Japan heeft aangekondigd dat ze geen nieuwe reparatieverzoeken meer kunnen aannemen voor de Wii U.

Nintendo Japan was de enige afdeling van Nintendo die nog officiële Wii U-reparaties uitvoerde. De reden voor het stopzetten van reparatieverzoeken is heel simpel: de technische dienst heeft hun voorraad aan reserve-onderdelen volledig opgemaakt. De aankondiging komt niet als een verrassing. In mei 2023 waarschuwde Nintendo al dat de voorraad reserve-onderdelen begon op te raken. Nintendo of America heeft al enkele jaren geleden hun reparatiediensten voor de Wii U stopgezet. Ook op de Europese reparatie-aanvraagformulieren is de Wii U niet meer te vinden. De Amerikaanse en Europese takken van Nintendo kondigden het stopzetten van de Wii U-reparaties niet van tevoren aan.

De Wii U had een aantal goed ontvangen Nintendo-games, maar was een commerciële flop. Het merendeel van de Wii U-titels is inmiddels ook uitgebracht op de Nintendo Switch.

Uitfasering

Het stopzetten van de reparaties lijkt de laatste stap in het ontmantelen van Nintendo’s officiële ondersteuning van de Wii U. Eind maart 2023 sloot Nintendo de Nintendo eShop op de Wii U, waardoor er geen digitale aankopen meer gedaan konden worden. In april 2024 trok Nintendo de stekker uit de online-ondersteuning van Wii U-spellen. Tot op heden ging het ontmantelen van de Wii U-ondersteuning gelijktijdig met het stopzetten van de ondersteuning van de Nintendo 3DS. Dit geldt niet voor de reparatie-ondersteuning: Nintendo kan nog altijd 3DS-reparaties uitvoeren. Wie nog een kapotte Wii U heeft staan is vanaf vandaag definitief aangewezen op derde partijen voor reparaties.

De Nintendo Wii U was de opvolger van de succesvolle Nintendo Wii en was Nintendo’s thuisconsole van 2012 tot 2017. Zowel de Wii U als de 3DS werden in 2017 gezamenlijk opgevolgd door de Nintendo Switch, de huidige hybride spelcomputer van Nintendo. De opvolger van de Nintendo Switch zal binnen enkele maanden worden aangekondigd.

Heb jij nog een (functionerende) Wii U staan? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Launch trailer voor The Legend of Heroes: Trails through Daybreak

0

Media Launch trailer voor The Legend of Heroes: Trails through Daybreak

05-07-2024

1

Rik

Dragion

1

Nieuws Dragon Ball Z: Kakarot meer dan 8 miljoen keer verkocht

05-07-2024

0

Kitty

Discussieer met ons mee! 2

Martijn

5 jul 24 om 17:40

#13939‍

3800 XP | 438 comments

Nouja, enkele maanden? Ze hebben nog tot maart 2025, om de opvolger voor de Nintendo Switch aan te kondigen. Hoe lang het vervolgens tot de release duurt, daar kan ook nog wel even overheen gaan. Wie weet, spelen we er over een jaar nog niet op en dus nog gewoon op de Switch. Voorlopig verwacht ik de opvolger nog steeds niet, eerlijk gezegd... Tegendeel mag blijken.

De Wii U heeft zijn tijd intussen wel gehad. Het duurde niet lang en was verre van het succes waar Nintendo op hoopte. Het is intussen alweer meer dan zeven jaar geleden dat de Wii U stopte, nadat die in 2012 begon. Als je 'm wilde laten maken heb je er op zich tijd genoeg voor gehad, al kon dit in Europa al even niet meer. Bij mij staat de Wii U nog steeds aangesloten, maar ik speel er eigenlijk niet meer op.

Zool

5 jul 24 om 22:20

#13941‍

2114 XP | 398 comments

Bijzonder snel. De Xbox One kwam amper een jaar later uit en krijgt nog steeds games. Nintendo wil van de WiiU af en doet dit zonder blikken of blozen; winkel dicht, reparaties niet meer uitvoeren. Het is een signaal…. laten we hopen dat de Switch 2 het goed doet..