Nintendo stopt met Wii U reparaties in Japan

  • Nieuws

  • 23 mei 23 om 19:05

  • Rik

  • 1

De vorige generatie Nintendo-hardware staat vandaag in het nieuws. Niet alleen krijgt de 3DS een nieuwe systeemupdate, ook kondigt Nintendo aan te gaan stoppen met reparaties van Wii U’s.

Vooralsnog gaat het alleen om Wii U’s die in de Japanse markt ter reparatie aangeboden worden. Een precieze datum wanneer er geen reparaties meer kunnen worden aangenomen is niet bekend: Nintendo doet deze aankondiging omdat ze door hun voorraad reserveonderdelen heen beginnen te raken. Klanten die nog een kapotte Wii U hebben en deze bij Nintendo willen laten repareren worden aangeraden de console zo spoedig mogelijk aan te bieden aan The Big N. Reparaties gaan door totdat de onderdelenvoorraad volledig uitgeput is.

De Wii U was een commerciële flop, maar had een aantal goed ontvangen games. Het merendeel van deze games kwamen later ook naar de Nintendo Switch.

De reparatiestop gaat om zowel de Wii U-console zelf als om Wii U-accessoires. Nintendo of Europe en Nintendo of America hebben nog geen vergelijkbare aankondigingen gedaan. Mogelijk maken zij gebruik van andere voorraden aan onderdelen. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat de dagen van Wii U-reparaties ook in het Westen beperkt zijn. Als je zelf nog een Wii U hebt die je wilt laten repareren is het verstandig om dit ook snel te regelen.

Eerder dit jaar stopte Nintendo ook met de ondersteuning van de eShop op de Wii U. De Nintendo Wii U was de opvolger van de succesvolle Nintendo Wii en was Nintendo’s thuisconsole van 2012 tot 2017. De Nintendo Switch wordt gezien als de opvolger van de Wii U.

Heb jij ooit je Wii U moeten laten repareren? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Half uur aan gameplay van Farming Simulator 23 getoond

1

Media Half uur aan gameplay van Farming Simulator 23 getoond

23-05-2023

3

Dennis

Nintendo 3DS ontvangt systeemupdate 11.17.0-50; meer stabiliteit

2

Nieuws Nintendo 3DS ontvangt systeemupdate 11.17.0-50; meer stabiliteit

23-05-2023

2

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

Paul

24 mei 23 om 09:08

#10013‍

3824 XP | 663 comments

Ik had een GamePad die niet meer wilde opladen, maar een nieuwe kabeltje en 20 euro lichter was afdoende, na onderzoek van Nintendo.