Gerucht: Lek licht tipje van sluier op over toekomstige Mario Kart 8 DLC

  • Nieuws

  • 31 jul 22 om 13:57

  • Rik

  • 13

Onze community zat er al weken op te wachten, en afgelopen donderdag was het dan zover: Nintendo kondigde de tweede wave van de Mario Kart 8 DLC aan! Vanaf 4 augustus kunnen we met acht nieuwe tracks aan de slag. Toch was er nóg iets opvallends aan de selectie nieuwe tracks. Een leaker had afgelopen maart al naar deze acht gehint… en dezelfde leak had het ook over de resterende 32 circuits. Tijd om deze leak nog eens onder de loep te nemen!

Toen de eerste Wave DLC van de Mario Kart 8 uitbreidingspas uitkwam heeft Twitter-gebruiker @Fishguy6564 zitten graven in de data van de update-patch. Hij ontdekte toen iets in de code dat nog niet publiek bekend had moeten worden: alle 48 DLC-circuits hadden al een prefix die aangaf uit welke Mario Kart-game de circuits origineel kwamen. Dit suggereerde dat Nintendo alle 48 circuits al van tevoren had gekozen. Destijds kon er nog geen proef op de som genomen worden, maar nu de circuits van de Turnip Cup en Propellor Cup bekend zijn kan dat wel. En wat blijkt: de voorspelling van Fishguy6564 bleek volledig te kloppen voor Wave 2!

Datamine

Volgens de data die Fishguy6564 boven water had gehaald zou de Turnip Cup bestaan uit een circuit uit Mario Kart Tour, de SNES, N64 en DS. De Propellor Cup zou bestaan uit een circuit uit Mario Kart Tour, GBA, Wii en een blanco prefix. Niet alleen komen de onthulde circuits van Wave 2 perfect overeen met de datamine, ze staan ook nog eens in de juiste volgorde. Ook het feit dat Stracciatellastraat nog niet eerder te spelen was in een andere Mario Kart-game, komt terug in de data. Aangezien dit circuit officieel debuteert in Mario Kart 8, krijgt het net als de andere MK8-circuits in de game geen aparte prefix.

Hoewel de precieze circuits dus nog niet te achterhalen zijn, lijkt bovenstaande leak wel aan te kunnen geven uit welke Mario Kart-games de toekomstige DLC-circuits afkomstig zijn. Als Nintendo niet tussentijds van plannen wisselt, bevatten de toekomstige Waves circuits uit deze Mario Kart-games:

  • Rock Cup: Tour, DS, GBA, 3DS
  • Moon Cup: Tour, GameCube, ?, 3DS
  • Fruit Cup: Tour, Wii, DS, ?
  • Boomerang Cup: Tour, GameCube, GBA, Tour
  • Feather Cup: Tour, Wii, GBA, Tour
  • Cherry Cup: Tour, GameCube, SNES, ?
  • Acorn Cup: Tour, Wii, ?, ?
  • Spiny Cup: Tour, GameCube, ?, Wii
Hoofdafbeelding van Mario Kart Tour

Er lijkt grote nadruk te liggen op Mario Kart Tour in de DLC

Mario Kart Tour en gloednieuwe circuits

Zoals verwacht ligt de nadruk van de DLC-circuits op de nieuwe (City) Tracks uit Mario Kart Tour. In totaal zouden vijftien van de 48 DLC-circuits afkomstig zijn uit Mario Kart Tour. Op dit moment bestaan er ‘maar’ dertien Mario Kart Tour-tracks. Deze leak zou dus gelijk bevestigen dat er nog twee nieuwe City Tracks komen naar Mario Kart Tour. Ook staan er zes blanco-prefixes in de lijst. Aangezien de blanco-prefix in de tweede Wave een gloednieuw circuit was, ligt het voor de hand dat deze zes resterende vraagtekens ook nieuwe circuits zijn. In totaal zou de DLC dan zeven gloednieuwe circuits introduceren in de serie.

Let op! Alles wat in dit artikel besproken wordt is een gerucht of speculatie. Zelfs als de informatie op dit moment accuraat is, kan Nintendo besluiten om hier van af te wijken. Er is niets definitief totdat Nintendo het zelf bevestigt.

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Adventure Academia: The Fractured Continent verschijnt in 2022 op de Nintendo Switch

0

Nieuws Adventure Academia: The Fractured Continent verschijnt in 2022 op de Nintendo Switch

31-07-2022

0

Kitty

Nintendo, dek je toch eens in tegen een overname van Square Enix!

3

Column Nintendo, dek je toch eens in tegen een overname van Square Enix!

31-07-2022

6

Rik

Discussieer met ons mee! 13

oldman86

31 jul 22 om 14:00

#6153‍

1161 XP | 217 comments

Zou in september de volgende wave al komen 

Rik

31 jul 22 om 14:05

#6155‍

4694 XP | 668 comments

Nee, dat lijkt mij helaas veel te vroeg Oldman86, dat zou maar een maand na de tweede Wave zijn.

Rik

31 jul 22 om 14:04

#6154‍

4694 XP | 668 comments

Nog even een leuke aanvulling voor wie mee wil speculeren: De MK8-DLC lijkt flinke nadruk te leggen in de circuit-keuze voor retro tracks die ook al naar Mario Kart Tour zijn gekomen. Dat houdt in dat de volgende circuits een vergrote kans hebben om in de MK8-uitbreidingspas te komen:

  • N64 (Geen tracks meer volgens de leak): Koopa Troopa Beach & Frappe Snowland
  • GBA (3 tracks volgens de leak): Bowser's Castle 1 & 2, Sunset Wilds
  • GameCube (4 tracks volgens de leak): Daisy Cruiser & Dino Dino Jungle
  • DS (2 tracks volgens de leak): Luigi's Mansion, DK Pass & Airship Fortress
  • Wii (4 tracks volgens de leak): DK Summit, Koopa Cape & Maple Treeway
  • 3DS (2 tracks volgens de leak): Daisy Hills, Cheep Cheep Lagoon, Shy Guy Bazaar, Mario Circuit, Rock Rock Mountain, Wario Shipyard, Rosalina's Ice World & Rainbow Road
Apenknul

31 jul 22 om 22:30

#6163‍

3774 XP | 710 comments

Ik snap je punt Rikkert, maar hoe ik het zie staat alles nog op tafel, zonder vergrote kansen. Wave 1 gaf ons DS Shroom Ridge, en wave 2 geeft ons GBA Snow Land en Sky-high Sundae, en zitten niet in Tour, maar kan als nog het geval worden. Wat mij opvalt is dat Shroom Ridge sinds maart nog steeds niet in Tour is gekomen, maar Sky Garden en Coconut Mall wel. Maar hier uit bekijk ik wel dat bijvoorbeeld de komende DS circuits niet perse Luigi's Mansion of DK Pass hoeven te zijn, ondanks dat ze al in Tour zitten. Het kan met evenveel kans/geluk Peach Gardens en Delfino Square zijn. Wellicht is het Rainbow Road DS.

Rik

1 aug 22 om 19:53

#6194‍

4694 XP | 668 comments

Dat kan allemaal wel zo zijn Alfonsert, maar ik geef toch nergens aan dat het definitief is? Daarom staat het ook in de comments en niet in het artikel zelf.

Toch zou het ridicuul zijn om de connectie tussen MKT en de MK8D DLC te ontkennen, het is allemaal niet 1 op 1 maar er zit wel degelijk een duidelijke overlap tussen de twee. Dus ik durf wel te zeggen dat bovenstaande circuits een grotere kans hebben dan de rest, maar er zijn zeker geen garanties. Ik bedoel, als ik mocht kiezen zouden Peach Gardens of Delfino Square inderdaad ook een toffe toevoeging zijn... naast Airship Fortress dan, die wil ik sowieso terugzien!

ZenigameDirect

31 jul 22 om 15:49

#6158‍

174 XP | 29 comments

Dit is een heel sterk argument, maar ik vind het toch apart dat er volgens deze leak na deze set al geen N64-circuits meer naar de game komen. Je zou denken dat ze de verschillende games iets beter zouden verspreiden over de sets. 

Ik twijfel niet aan de data, maar denk toch ergens dat niet alles vaststaat en Nintendo nog gaat sleutelen aan deze samenstelling.

Tamadachi

31 jul 22 om 17:39

#6159‍

5155 XP | 640 comments

Handig dat wij spelers dankzij de bevestiging dat deze ontdekte prefixes ook echt blijken te kloppen beter de tracks per wave kunnen voorspellen.

Goed om hierdoor te weten dat zo goed als alle (city) tracks van Mario Kart Tour naar de Booster Course Pass komen zodat als MKT ooit offline gaat we blijven kunnen genieten van de toffe banen die het heeft geïntroduceerd al kan het waarschijnlijk wel een hele poos duren voor de recente omgeving van Amsterdam Drift en Bangkok Rush eindelijk speelbaar worden.

Fijn ook dat we ons geen zorgen hoeven te maken over tracks uit Double Dash doordat we alle komende wave elke keer een track uit het GameCube en Wii deel kunnen verwachten want hierdoor is de kans op de toevoeging van Daisy Cruiser en Dino Dino Jungle uit GCN en Koopa Capé en Maple Treeway uit Wii die ook mogen niet ontbreken vrij zeker geworden.

Dat er nog maar 1 SNES track en geen N64 tracks bijkomen vind ik geen groot gemis want de alleroudste banen van de SNES zijn toch flink verouderd om indruk te kunnen maken en de meeste unieke banen van 64 hebben we nu wel gehad.

Het aantal GBA tracks vind ik redelijk oké aangezien het toch nog heel wat onbekende pareltjes bevat maar ik vind het aantal banen uit DS en 3DS echt wel tegenvallen als deze prefixen kloppen als want 2 banen voor beide handheld versies vind ik echt wat te weinig als je nagaat dat ze nog vele unieke banen bevatten en waarvan het merendeel uit 7 ook in tour is inbegrepen.

Opzich vind ik nog 6 "nieuwe" tracks best leuk maar ik had liever gezien dat er nog 2 DS en 2 3DS banen in de BCP zouden bijkomen.

 

 

 

Apenknul

31 jul 22 om 22:15

#6162‍

3774 XP | 710 comments

Dat er nog maar 1 SNES track en geen N64 tracks bijkomen vind ik geen groot gemis want de alleroudste banen van de SNES zijn toch flink verouderd om indruk te kunnen maken en de meeste unieke banen van 64 hebben we nu wel gehad.

Bowser's Castle, Banshee Boardwalk, Wario Stadium en DK's Jungle Parkway would like to have a word with you.

Tamadachi

31 jul 22 om 23:30

#6164‍

5155 XP | 640 comments

Nou, van Bowser's Castles zijn 12 versies dus dat is de minst unieke baan in de gehele Mario Kart serie en Wario Stadium van de N64 (wat ook de enige baan is van MK64 dat nog niet als retro baan is terug gekomen) is zeker ook niet uniek te noemen want de gelijknamige baan van de Nintendo DS die ook in MK8DX zit lijkt er nogal veel op. Daarnaast zijn er overeenkomsten van Lakeside Park (GBA) en DK Mountain (GCN) met DK's Jungle Parkway en zijn Ghost Valley 1/2/3 (SNES) en Boo Lake / Broken Pier (GBA) aardig vergelijkbaar met Banshee Boardwalk.

Kortom zou ik deze vier bovengenoemde tracks niet missen ik de BCP doordat ze goed vervangbaar zijn door andere tracks met hetzelfde thema en baansoort.

 

Mitch

31 jul 22 om 23:46

#6165‍

3075 XP | 478 comments

Dat en Waluigi Stadium (GCN) >>>>>>>>> Wario Stadium

Apenknul

1 aug 22 om 09:12

#6168‍

3774 XP | 710 comments

Ja, als je het vergelijkt met banen als Waluigi Pinball, sure, dan is het je common Bowsers Castle, haunted track en stadium. Maar toch zijn ze ieder uniek, en vooral stadium uit N64 is nooit meer terug gekomen. Nu vind ik niet dat je de SNES/GBA Bowser Castle mag vergelijken met die van N64 en GameCube, gezien die zo anders zijn van elkaar 😛

rob1N

1 aug 22 om 08:23

#6166‍

5411 XP | 1042 comments

also, de snes banen zijn allemaal plat en saai, daar kan je toch niet serieus op hopen? Ze hebben wel die snes circuit met die grote schans gemaakt zodat het niet helemaal plat is maar over t algemeen zien die tracks er niet echt boeiend uit imo.

Apenknul

1 aug 22 om 09:04

#6167‍

3774 XP | 710 comments

Ik had het niet over de SNES banen, maar over de N64 banen