Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

  • Nieuws

  • 23 feb 24 om 15:46

  • Dennis

  • 0

Naar aanleiding van de komst van Mother 3 naar de Japanse NSO-app krijgt de maker van het spel veel vragen. Helaas kan hij er niets mee!

Sinds woensdag is Mother 3 speelbaar op de Japanse Nintendo Switch Online Game Boy Advance-app. Mother 3 kwam in 2006 uit voor de Game Boy Advance, maar enkel in Japan. Fans vragen al jaren om een Westerse release, maar die is tot nu toe uitgebleven. Door de release op NSO+ in Japan laait de vraag om een vertaalde versie weer op.

Shigesato Itoi, bedenker van de serie, werd op X gevraagd naar een mogelijke Westerse versie. Daarop reageert hij (vertaald): “Praat daarover alsjeblieft met Nintendo, niet met mij.”

Wel geeft hij aan dat hij een tijdje geleden hoorde over de Japanse re-release, en dat het “moeilijk was hierover stil te blijven.” Reggie Fils-Aimé, voormalig Nintendo of America-president, doet ook een duit in het zakje. In zijn tijd bij Nintendo kreeg hij geregeld vragen over een vertaalde Mother 3. Op X reageert hij dat dit nu ook niet meer zijn besluit is:

Mother 3 is het derde deel in de Mother-serie, hier beter bekend als Earthbound. De eerste twee delen zijn hier te spelen voor abonnees op Nintendo Switch Online. In 2022 vertelden Reggie Fils-Aimé en de producer van het spel al waarom Mother 3 nooit gelokaliseerd is. Volgens Reggie was vooral de aanstaande release van de Nintendo DS een reden. Producer Shiminichi Kameoka vond het vooral lastig om de unieke schrijfstijl en charme van het spel naar het Engels te vertalen.

Wat denk jij, gaan we ooit een officiële Engelse uitgave van Mother 3 zien?

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Alle Partner Direct-games op een rij in infographic van Nintendo

1

Nieuws Alle Partner Direct-games op een rij in infographic van Nintendo

24-02-2024

3

Erik

Hoofdafbeelding bij Shin Megami Tensei V: Vengence bevat dubbel zoveel content als origineel

0

Nieuws Shin Megami Tensei V: Vengeance bevat dubbel zoveel content

23-02-2024

1

Erik

Reageer als eerste!