Celstraf voor man die Nintendo bedreigde met bomaanslagen

  • Nieuws

  • 25 jul 24 om 16:36

  • Rik

  • 0

Eind vorig jaar moest Nintendo noodgedwongen hun Nintendo Live Tokyo 2024-event annuleren vanwege veiligheidsrisico’s. De veiligheid bleek in het geding te zijn vanwege aanhoudende bomaanslag- en andere doodsbedreigingen aan het adres van Nintendo en haar medewerkers. De Japanse rechter heeft de dader recent veroordeeld.

De 27 jaar oude dader werkt(e) als ambtenaar voor de Ibaraki prefectuur van Japan. Daar komt nu verandering in: de dader zal minimaal een jaar de cel in moeten. De rechter legde vijf jaar celstraf op, waarvan vier voorwaardelijk. Er werden de man maar liefst 39 gevallen van bedreiging ten laste gelegd. De beoogde slachtoffers waren zowel individuele werknemers van Nintendo, als het Nintendo Live Tokyo 2024-evenement. Volgens de Japanse aanklagers heeft Nintendo zeker 700 miljoen yen (omgerekend zo’n 4 miljoen euro) schade geleden door de daden van de verdachte. De schade hield hoofdzakelijk verband met het last minute aflasten van het meerdaagse live-event, waar onder andere de finale van het wereldkampioenschap Splatoon 3 gepland stond.

De veroordeling komt niet als een verrassing. Vorige maand konden we al melden dat de dader schuld had bekend aan de tenlastelegging. De rechter bevestigde dit nu in het eindvonnis. Als verklaring voor zijn extreme daden gaf de dader toen aan dat hij heel erg gefrustreerd raakte van verloren potjes Splatoon 3. De rechter noemde deze verklaring ‘egoïstisch’ en zijn misdaden ‘aanhoudend en kwaadaardig’.

Tijdens de zitting kwam ook een statement van een van de bedreigde Nintendo-werknemers aan bod. Deze werknemer stelde dat hij zich ernstige zorgen maakte over de bedreigingen omdat ze hem deden denken aan de aanslag op Kyoto Animation Studio 1 in 2019. Bij deze aanslag werd brand gesticht bij een animatiestudio en kwamen 36 mensen om het leven. Daarnaast raakten nog eens 34 anderen (zwaar) gewond. De aanslag uit 2019 werd voorafgegaan door een vergelijkbare reeks aan (doods)bedreigingen, waardoor de Nintendo-medewerker ze erg serieus nam.

Vind jij één jaar onvoorwaardelijke celstraf toepassend voor deze dreigementen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Vertalingen via X-account @Oatmealdome

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Japan: Emio – The Smiling Man spel met de meeste pre-orders

0

Nieuws Japan: Emio - The Smiling Man spel met de meeste pre-orders

25-07-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Super Mario World krijgt eigen LEGO-set met Yoshi

3

Nieuws Super Mario World krijgt zijn eigen LEGO-set met Yoshi

25-07-2024

3

Erik

Reageer als eerste!