Capcom legt uit waarom Monster Hunter Stories 1 een Switch-port kreeg

  • Nieuws

  • 23 jun 24 om 14:57

  • Rik

  • 2

Recent kreeg het originele Monster Hunter Stories (3DS) een port op moderne gaming consoles. In een interview met de Japanse publicatie Famitsu legt de producent deze keuze uit.

Famitsu hield een interview met Monster Hunter Stories-producent Yoshihiro Akira ter gelegenheid van de re-release van het spel. Akira werd onder andere gevraagd naar de beweegredenen om de game uit 2017 opnieuw uit te brengen. Hij had hier het volgende over te zeggen (vertaald):

De steun die we over de hele wereld kregen van spelers die genoten van Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, uitgebracht in 2021, droeg daar voor een groot deel aan bij. En met de stopzetting van de 3DS eShop werd het moeilijker om de serie volledig in volgorde te spelen, dus besloten we om het spel over te zetten naar de huidige generatie.

Om aan te moedigen dat de serie volledig op volgorde wordt gespeeld, of om spelers die de serie al eerder hadden gespeeld de kans te geven dat opnieuw te doen, hebben we het spel volledig ingesproken in het Engels en Japans en hebben we een ‘museum’ gemaakt van dingen zoals productiemateriaal en achtergrondtracks.

In Monster Hunter Stories tem je monsters in plaats van ze te bejagen.

Famitsu wilde ook het een en ander weten over het port-proces zelf. De 3DS-versie was immers gebouwd voor twee schermen, maar moest nu terugkeren naar één scherm voor de Switch en concurrerende consoles:

Het kost veel tijd om een ouder spel te porten en het op de huidige platformen te laten werken. De ontwikkeling begon met programma’s die zorgvuldig de broncode lazen. Vanuit het systeem gezien was de gebruikersinterface het grootste probleem. De 3DS-versie heeft twee schermen, waaronder een aanraakscherm, terwijl de smartphoneversie ook is gemaakt voor touchbediening. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, dat speelbaar was op de Nintendo Switch, PS4 en Steam, had een basis die gebruikt kon worden voor deze reconstructie.

Wat betreft de dingen die makkelijk waren, was er de selectie van het artwork dat moest worden toegevoegd aan het ‘Museum’ als extra inhoud waar ik het eerder over had. Gelukkig was het archief uit die tijd nog goed bewaard, zodat we artwork uit het ontwikkelingsproces konden toevoegen en mensen zich volledig in de wereld konden laten onderdompelen.

Robin beloonde de re-release van Monster Hunter Stories met een 7 in zijn review. Het spel is voor het lagere tarief van €29,99 in de Nintendo Switch eShop verkrijgbaar, of voor €59,99 als combo-pack met Monster Hunter 2: Wings of Ruin.

Monster Hunter Stories is vanaf 14 juni beschikbaar op de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Bron: Famitsu via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Guerrilla Games praat over LEGO Horizon Adventures op Switch

0

Nieuws Guerrilla Games praat over LEGO Horizon Adventures op Switch

23-06-2024

1

Rik

PowerWash Simulator krijgt Alice’s Adventures DLC

0

Nieuws PowerWash Simulator krijgt Alice's Adventures DLC

23-06-2024

0

Jeroen

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

23 jun 24 om 15:31

#13886‍

3001 XP | 582 comments

Lijkt me ook niet meer dan logisch. Een nieuw deel zal vast ook al wel onderweg zijn voor de Switch 2. En met backwards compatibility zal de volledige serie dan speelbaar zijn op de nieuwe generatie. Waarschijnlijk ook de reden dat Nintendo zelf zoveel ports doet.

Paul

25 jun 24 om 13:56

#13897‍

3839 XP | 666 comments

🤑