Bandai Namco heeft 'minstens vijf' onaangekondigde games geannuleerd

  • Nieuws

  • 18 feb 24 om 14:57

  • Rik

  • 3

Bandai Namco heeft ‘minstens vijf’ onaangekondigde games geannuleerd. Dit blijkt uit Japanse stukken voor aandeelhouders die IGN heeft vertaald.

Ook heeft het bedrijf hun interne ontwikkelstructuur veranderd. Het annuleren van de games was het gevolg van het aanscherpen van de interne kwaliteitscriteria voor nieuwe projecten. Omdat games steeds duurder worden om te maken, hanteert Bandai Namco sinds kort strengere eisen voordat een project groen licht krijgt voor de volgende ontwikkelfase. Welke spellen zijn geannuleerd of waarom ze niet konden voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen maakte Bandai Namco niet bekend. Wel gaven de kwartaalcijfers een duidelijke reden om de broekriem aan te halen: de financiële resultaten bleven achter omdat meerdere games niet hun verwachte successen behaalden.

Er was gelukkig niet alleen slecht nieuws, Bandai Namco deelde ook een aantal projecten die wél doorontwikkeld worden. Het gaat om nieuwe DLC voor Elden Ring (Winnaar TGA Game of the Year 2022) en verschillende games in de Dragon Ball-serie. Het blijft echter de vraag hoe relevant deze projecten zijn voor Nintendo Switch-eigenaren.

Ook Square Enix maakte eerder deze maand een vergelijkbare interne verandering bekend.

Bandai Namco sluit zich dus aan bij een nieuwe trend voor ontwikkelaars. Denk jij dat deze trend een positieve of negatieve uitwerking zal hebben op het gaminglandschap? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Vertalingen via IGN

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Beelden Sheikah Slate-figurine uit Zelda: Breath of the Wild opgedoken

4

Media Beelden Sheikah Slate-figurine uit Zelda: Breath of the Wild opgedoken

18-02-2024

3

Mark

Soundtrack Sunday: De J-pop van Tokyo Mirage Sessions #FE

0

Special Soundtrack Sunday: De J-pop van Tokyo Mirage Sessions #FE

18-02-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

18 feb 24 om 19:27

#13040‍

2751 XP | 532 comments

Ben benieuwd wat er met de Tales serie gebeurd. Lange tijd hebben daar 2 studios aan gewerkt zodat ze redelijk snel na elkaar kwamen. Laatste jaren is het vrij rustig helaas.

rob1N

20 feb 24 om 16:17

#13067‍

5383 XP | 1037 comments

Zonde van de uren die erin gestoken zijn. Misschien zijn ze voor onbepaalde tijd geparkeerd en gaat de focus meer naar andere games die wél gereleased moeten worden. Beetje 'first things first' idee? Ik ben dan altijd wel benieuwd naar welke games dit dan waren. Zijn het gewoon probeersels die uiteindelijk niks blijken? Zijn het games van bekende franchises? Waar ging het 'mis' of wat was de reden van annuleren?

Rik

20 feb 24 om 23:47

#13078‍

4673 XP | 666 comments

Ja, welke games het dan precies zijn daar blijven ze altijd vervelend stil over. Dat hoor je vaak pas na 10+ jaar via  interviews met inmiddels vertrokken/gepensioneerde ontwikkelaars. 

Het zal overigens ook vaak een economische afweging zijn geweest: hoeveel moeten we investeren om deze game op te leveren en hoeveel kunnen we aan verkopen verwachten. Een kwalitatief prima game kan bijvoorbeeld toch gecanceled worden als er een dure bug ontstaat of de algemene populariteit van een genre terugloopt.