Soundtrack Sunday: De J-pop van Tokyo Mirage Sessions #FE

  • Special

  • 18 feb 24 om 08:00

  • Dennis

  • 0

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst.

De laatste jaren heeft Aziatische pop flink aan terrein gewonnen hier in Europa. Acts als Blackpink, Itzy en metal-meets-J-pop Babymetal komen naar Nederland voor shows. Als er één game is die hier perfect bij aansluit dan is het wel Tokyo Mirage Sessions #FE. Deze Wii U-game (die met wat extra content ook speelbaar is op de Nintendo Switch) is een echte ode aan de Japanse popcultuur.

In deze game draait het om een groep young adults die werken aan een carrière om popidool te worden. Ondertussen beschermen ze Tokio van kwaadaardige Mirages terwijl ze worden bijgestaan door personages uit het Fire Emblem-universum.

Vroeg in de game maken we kennis met Kiria, die een spetterend optreden geeft middenin Shibuya en het nummer Reincarnation zingt. In de game zijn een aantal van deze volledig geanimeerde optredens te zien, van verschillende leden van de cast. De stem van Kiria wordt ingesproken en ingezongen door Yoshino Nanjō, een zangeres met een aantal solo-albums op haar naam. Ze spreekt echter ook veel anime en games in. Daar lag overigens een van de grootste uitdagingen van het muzikale team van Tokyo Mirage Sessions. De cast moest niet alleen kunnen inspreken, maar ook kunnen zingen.

De in-game muziek is afkomstig van Yoshiaki Fujisawa, zoals de jazzy lounge die je hoort in Fortuna Office, het hoofdkantoor van de organisatie die de popidolen-in-wording begeleidt. Verder werkten George Aburai en de Avex Group ook mee aan de soundtrack van de game.

In de game verlaat je vaak het echte Tokio. Het kwaad schuilt namelijk in de zogenaamde “Idolasphere”, een parallelle wereld waarin de Mirages zich bevinden. In de gevechten daar gaat het er hard aan toe, en daar past natuurlijk een stevige soundtrack bij. Bijvoorbeeld “Extra Battle”, een stevige metal-track compleet met gitaarsolo’s. Passend bij een JRPG als deze, want een opzwepende soundtrack maakt het toch al fantastische turn-based systeem van het spel nog beter.

Overigens is niet alle muziek ijzersterk. Bovenstaand deuntje komt geregeld langs als er zich iets komisch afspeelt in de game, en ik vind hem zelf behoorlijk irritant! Laten we daarom maar afsluiten met nog een optreden uit het spel, wederom met een gave animatie. Yashiro (met de stem van Yoshimasa Hosoya) zingt Black Rain en geeft een wervelende show weg.

Wie is jouw favoriete popidool uit Tokyo Mirage Sessions #FE? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

Bandai Namco heeft ‘minstens vijf’ onaangekondigde games geannuleerd

3

Nieuws Bandai Namco heeft 'minstens vijf' onaangekondigde games geannuleerd

18-02-2024

3

Rik

Mario vs Donkey Kong remake nintendo Switch screenshot

0

Media Nintendo deelt releasetrailer van Mario vs. Donkey Kong

17-02-2024

3

Mark

Reageer als eerste!