Hoofdafbeelding bij Alle FInal Fantasy-games op de Nintendo Switch

Alle Final Fantasy-games op de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 14 mrt 24 om 08:00

  • Erik

  • 4

Wil je weten wat voor spellen van Final Fantasy er allemaal zijn? In dit artikel delen we een lijst met alle Final Fantasy-games op de Nintendo Switch, en alles wat je erover moet weten.

Alle Final Fantasy-games op de Nintendo Switch

In totaal zijn er twaalf van de zestien Final Fantasy-games op de Nintendo Switch te spelen. Rekenen we hier spin-offs bij, zijn dit in totaal 22 spellen.

De volledige lijst:

Originele games
Spellen die voor het eerst op de Nintendo Switch zijn uitgekomen.

  • Geen

Remakes / Remasters / Ports
Spellen die oorspronkelijk op een andere console uitkwamen, maar in een nieuw jasje werden gestoken op de Nintendo Switch.

Van alle hoofdspellen zijn enkel Final Fantasy XIII en XVI niet speelbaar. Ook MMO’s Final Fantasy XI en XIV verschenen niet op de Nintendo Switch.

*Final Fantasy XV: Pocket Edition is een compacte, speciaal voor mobiele apparaten mogelijk gemaakte versie van Final Fantasy XV. Het volgt het verhaal van de originele game. 

Spin-offs
Dit zijn spellen die niet de traditionele Final Fantasy-gameplay volgen, maar wel onderdeel zijn van hetzelfde universum.

Nintendo Switch Online (+ Uitbreidingspakket)

  • Geen

Final Fantasy: The Zodiac Age is sinds 2019 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Met welk Final Fantasy-spel moet ik beginnen?
De verschillende delen van Final Fantasy zijn niet met elkaar verbonden en allemaal afzonderlijk te spelen. Het maakt niet veel uit met welk deel je begint.

Als we het hebben over hoe goed ontvangen de spellen zijn, dan zijn Final Fantasy VI, VII of Final Fantasy IX uitstekende startpunten. Deze bevatten de klassieke, turn-based, Final Fantasy-gameplay van weleer en worden het meest bejubeld door de fanbase. Het zijn alle drie games die je met gemak tientallen uren vermaken, en bevatten een geweldige cast aan personages en dito verhaal.

Review Final Fantasy IX

Wil je een moderne ervaring, dan is Final Fantasy XII: The Zodiac Age absoluut een aanrader. Deze heeft geen turn-based-gevechtssysteem meer, maar legt de focus op actievollere gevechten. Strategie vindt meer op de achtergrond plaats, via het slim uitgewerkte Gambit-systeem. Het verhaal is iets chaotischer dan bij andere Final Fantasy-spellen, maar dit wordt goedgemaakt door fantastische personages en tot de verbeelding sprekende locaties.

Review Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Hoeveel Final Fantasy-spellen zijn er in totaal?
Op het moment van schrijven zijn er in totaal zestien hoofdspellen. Drie hoofdspellen (IV, X en XIII) hebben daarnaast één of meerdere vervolgen gekregen, wat het totaal op twintig maakt.

Reken je spin-offs, remasters en remakes mee, dan kom je op ongeveer 96 verschillende games uit.

Een screenshot van Final Fantasy VII op de Nintendo Switch.

Final Fantasy is een van de befaamdste rollenspellen van Square Enix. De eerste tien delen staan bekend om hun turn-based-gevechtssysteem en strategie, maar latere games leunen meer naar actie en epiek.

Toch zijn het nog altijd RPG’s, waarbij jij met een gezelschap aan helden het grote kwaad probeert te verslaan. Het verhaal, de personages en de dialogen staan vaak centraal in Final Fantasy. Daarnaast is er altijd veel te ontgrendelen, zijn er grootse werelden om te verkennen en zijn er allerlei minigames om te spelen.

Heb jij vragen of opmerkingen over de Final Fantasy-franchise? Heb je een game die je aan de community wilt aanraden? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo-president noemt Switch 2 een

0

Nieuws Nintendo-president noemt Switch 2 een opvolger en geen nieuw concept

08-05-2024

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Vier grote updates gepland voor Prince of Persia: The Lost Crown

1

Nieuws Vier grote updates gepland voor Prince of Persia: The Lost Crown

14-03-2024

1

Erik

Hoofdafbeelding bij Penny's Big Breakaway krijgt 60fps-modus op Nintendo Switch

0

Nieuws Penny's Big Breakaway krijgt 60fps-modus op Nintendo Switch

13-03-2024

1

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

14 mrt 24 om 09:47

#13320‍

5915 XP | 1095 comments

Final Fantasy IX blijft echt een van de beste spellen ooit, die game zal ik echt altijd kunnen blijven aanraden. Sowieso meer dan VII en VIII, mede doordat het gewoon allemaal een stuk beter oogt (vooral vergeleken met VII) en veel beter speelt (vooral vergeleken met VIII). 

Heb er zelf niet heel veel uitgespeeld in de serie. Eigenlijk alleen VII, IX en X. En Mystic Quest op de SNES als je die mee telt. Ik wil er wel meer gaan uitspelen, maar vaak loop k toch tegen dingen aan die het minder leuk maakt.

 

VIII bijvoorbeeld vind ik echt geen fijn systeem hebben om dingen te leren, en de oudste games zijn gewoon niet goed verouderd. En dan heb je X-2 doe wat mij betreft het eerste deel (X) geen eer aandoet, met dat girl power dress up gedoe. 

Eentje die ik sowieso nog wil doorspelen, is VI. Daar hoor ik echt altijd zo'n goede dingen over. Heb laatst de hele collectie van I-VI gekocht, dus ik kan er zo aan beginnen. 

Heb overigens bijna alle games op deze lijst. Alleen Crystal Chronicles, en Chocobo's Mystery Dungeon nog niet. Die laatste ben ik wel van plan nog eens in huis te halen. Crystal Chronicles misschien ook nog. 

Martijn

17 mrt 24 om 18:34

#13328‍

3598 XP | 417 comments

Grote serie, maar ik moet bekennen: heb nog nooit een spel uit deze serie gespeeld. Er zijn er echt veel, maar tot nu toe heb ik de boot gemist, wat Final Fantasy betreft. Turn-based gevechten zijn ook niet vanzelfsprekend mijn ding, al zijn er verschillende games waarin ik dat gewoon speel.

Er was een tijd dat Final Fantasy VII en The Legend of Zelda: Ocarina of Time steeds met elkaar overhoop lagen voor de titel 'het beste spel ooit'. Misschien had ik Final Fantasy VII ooit op de Playstation moeten halen, maar die ooft me nu ook nogal primitief. Erger dan bij Ocarina of Time.

Stel, ik zou alsnog een deel van deze serie een kans willen geven, om te kijken of ik Final Fantasy leuk vindt: welk deel is de aanrader? Met welk deel kan ik gewoon beginnen om een goede eerste impressie te krijgen? Iemand die mij er meer over vertellen kan?

Yosher

19 mrt 24 om 10:32

#13335‍

5915 XP | 1095 comments

Misschien is het bias van mijn kant maar Final Fantasy IX vind ik een uitstekend begin. Het is de eerste die ik ook heb uitgespeeld, en ziet er voor een PS1 titel echt uitstekend uit, vooral als je hem vergelijkt met FFVII. 

Het mooie aan IX is dat je, naast dat het zelf gewoon een uitstekende game op zichzelf is, je hier voor je personages niet veel hoeft aan te passen. Elk personage kan zijn eigen vaardigheden leren omdat elk personage zijn eigen job heeft (Zidane is de dief, Vivi de Black Mage, etc), waardoor het wat dat betreft een stuk minder verwarrend zal zijn voor een nieuwkomer. 

De game opzichzelf is ook juist zo opgezet dat het een hommage is aan de oude Final Fantasy games, waaronder de jobs en vechten met 4 personages in je actieve party. Dat op zichzelf kan dus ook functioneren als een leuke introductie aan de serie.

Martijn

21 mrt 24 om 20:45

#13348‍

3598 XP | 417 comments

Dat klinkt wel interessant. Misschien is dat wel een goed startpunt. Het is toch een serie waar ik tot nu toe moeite had om mee te beginnen. Weet ook niet of ik dat nu direct ga doen, maar Final Fantasy IX dus. Zal het in mijn achterhoofd houden. Heb wel eens vaker gehoord dat deel 9 een aanrader is, dus bedankt voor de tip!

Wat mij soms wat tegenhoudt is ook het turn-based vechten. Vroeger wel eens bij vrienden Final Fantasy VII gezien. Dan doe je wat en krijg je zo'n lange cutscene. Was vroeger vast spectaculair, maar intussen kijk ik er allang niet meer zo van op. Ervaarde het zelf als saai oponthoud. Misschien valt dit in de praktijk wel mee, maar... Ik heb het dus nooit gespeeld.

Overwoog ooit die Final Fantasy X/X2 remaster op de Switch te kopen, toen het even wat rustiger was in de line-up. Weet niet of dat een goed beginpunt was geweest, maar heb het maar niet gedaan. Gelukkig is er op de Nintendo Switch altijd wel een andere game te vinden / spelen, maar ik weet dus nog steeds niks over Final Fantasy, terwijl die serie toch ook een erg hoge status heeft. Misschien toch Final Fantasy IX eens overwegen.