Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Tijdens de Nintendo Direct van september 2019 kondigde Nintendo aan dat Tokyo Mirage Sessions #FE Encore voor Nintendo Switch verschijnt op 17 januari 2020. De game is een remake van het voor de Wii U verschenen Tokyo Mirage Sessions #FE.

Fire Emblem en Shin Megami Tensei zullen samen in één game verschijnen voor de Wii U. Shin Megami Tensei staat bekend om haar role playing game ervaring terwijl de Fire Emblem-serie bekend staat om haar strategische inzichten en haar turn based gevechtssysteem. Shin Megami Tensei X Fire Emblem zal van beide series elementen gebruiken, maar krijgt officieel het genre RPG mee.

De woorden “Mirage” en “Mirage Master” zijn belangrijke woorden in Genei Ibun Roku #FE. De hoofdpersonages leiden een dubbelleven waarin ze overdag een normaal leven leiden, maar ’s nachts als Mirage Masters vechten tegen de kwade krachten die de wereld proberen binnen te dringen. Dit is een vergelijkbare opzet met bijvoorbeeld de Persona-spellen. Iedere Mirage Master heeft een persoonlijke strijdhulp, een zogenaamde Mirage. De Mirages zijn gebaseerd op personages uit verschillende Fire Emblem-games.

Mirages zijn de mysterieuze wezens die zich in de zogenaamde “Idolspheres” bevinden. Een Idolsphere is een alternatieve versie van de populaire jongerendistricten van Tokyo, waaronder Shibuya en Harajuku, in een andere dimensie. Aan het begin van Genei Ibun Roku #FE komt een doodgewone scholier per ongeluk in de dimensie van de Idolspheres terecht.

Genei Ibun Roku #FE speelt zich af in twee werelden: de “Entertainment World” en de “Other World”. De Entertainment World is de normale wereld en speelt zich af in het hedendaagse Tokyo. Deze wereld ziet er vriendelijk uit en hier krijgen de hoofdpersonages lessen in entertainment, voeren ze live shows op en vinden er andere gebeurtenissen plaats. De “Other World” heeft echter een ander gezicht. Hier moet je zogenaamde binnendringers verslaan met de hulp van je vrienden uit de Idolspheres. Dit gebeurt in turn-based gevechten. Tijdens deze gevechten kunnen Mirage Masters met behulp van de speciale krachten van hun Mirage majestueuze pakken, genaamd “Carnage Form”, dragen. In Carnage Form worden de gevechten intenser. Verder maakte Famitsu bekend dat de kostuums van de characters op velerlei wijzen aan te passen zullen zijn.

Screenshots