Wat speel je dit weekend? [28 januari]

  • Special

  • 28 jan 23 om 11:20

  • Erik

  • 4

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week werd dan eindelijk die SteamWorld-tease officieel onthuld: ergens dit jaar mogen we lekker bouwen en dungeon crawlen in SteamWorld Build. Om eerlijk te zijn: ziet er heel interessant uit. Uitgaande van de CV van Thunderful – kan dit nog best eens tof worden. Verder haalde Nintendo een ‘oude’ Switch-game uit de kast voor Game op Proef: Snipperclips! In je eentje best saai, maar super leuk met een vriend(in) op de bank – dus probeer ‘m vooral uit.

De geruchtenmolen begon trouwens weer lekker te malen deze week. : MercurySteam werkt naar verluidt aan een nieuwe 2D-Metroid, er zou een nog onbekende Fire Emblem-titel tussen Three Houses en Engage in ontwikkeling zijn geweest en Kadabra keert zeer waarschijnlijk dit jaar weer terug in de Pokémon TCG (na 20+ jaar afwezigheid). Tot slot was deze week eindelijk de release van GoldenEye 007 op NSO+ – iets waar de N1-UP Community al lang, lang naar uitkeek.

Oké, en nog een tot slot tot slot dan: Rik schreef een hele toffe special over de real-life inspiratiebronnen van de kastelen uit Fire Emblem Engage. Zeker lezen!

Opvallende releases:

  • GoldenEye 007 (Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket)

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik ben deze week eindelijk begonnen aan Fire Emblem Engage! En daar ga ik dit weekend lekker mee verder. Wat me tot nu toe vooral opvalt, zijn de verrassend mooie graphics en de direct best pittige moeilijkheidsgraad (ik speel op Hard, Classic). Oh, en natuurlijk het feit dat er geen zin uitgesproken kan worden zonder het hoofdpersonage op te hemelen. Oh Divine Dragon!

Kitty

Ik ben eindelijk begonnen aan Mario + Rabbids Sparks of Hope. Tot nu toe vind ik het eerste deel leuker, maar het is alsnog erg vermakelijk. Eigenlijk ben ik veel te ongeduldig voor turnbased gevechten, dus dit is de enige game(reeks) in het genre die me bevalt!

Emblem, Engage. Tot nu toe vermaak ik me er prima mee!

Martijn

Naast het verder spelen in Pokémon Violet en Mario + Rabbids Kingdom Battle, ben ik deze week ook begonnen met Spyro Reignited Trilogy. Ben bij het begin gestart, met de eerste Spyro the Dragon. Het ziet er uitstekend uit op de Nintendo Switch en is ook tof om te spelen! Herinner me deze game nog een beetje van vroeger, al heb ik het toen nooit zoveel gespeeld. Tijd om dat te veranderen!

Dennis

Vorig weekend heb ik Pokémon Scarlet afgerond en zijn de credits voorbij gekomen. Wie mijn eindoordeel wil lezen, nodig ik uit om een kijkje te nemen in de Koopa Café Discord! Nu is het tijd voor wat anders, dus ben ook ik deze week begonnen met Fire Emblem. Nee, niet met Engage, maar met een spin-off. Nee nee, ook niet met Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Ik heb namelijk mijn eerste stappen gezet in het moderne Tokio in Tokyo Mirage Sessions #FE Encore! Dit spel lag al een jaar gesealed in de kast dus het werd wel eens tijd om ermee te starten! De eerste uren zijn al lekker Japans en over de top, dus dit weekend ga ik verder ervaren hoe deze cross-over bevalt.

Het paarse draakje blijft leuk, Martijn!

Robin

Net zoals Erik zal ik voornamelijk verder gaan in Fire Emblem Engage. Ik ben al rustig mijn team aan class changen naar advanced classes en personages aan het benchen. Ik geniet momenteel enorm van de game! Daarnaast ga ik ook nog Greninja proberen te vangen in Pokémon Scarlet!

Rik

Heb je mijn review van Fire Emblem Engage al gelezen? Of anders mijn special over de echte kastelen waar de verschillende koninkrijken op zijn gebaseerd? Lang verhaal kort: vanwege de release van Fire Emblem Engage heb ik me zó veel met Fire Emblem bezig gehouden dat het me helemaal mijn neus uitkwam. Afgelopen week heb ik dan ook niet verder gespeeld in de game. Toch liggen er best nog wat paralogues en andere side content op me te wachten. Dus dit weekend ga ook ik weer verder met Fire Emblem Engage. Wel een stuk minder intensief dan in de afgelopen weken, trouwens. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Evelyne

Nu de terugkeer van Kadabra in de Pokémon Trading Card Game officieel is bevestigd moet ik zeker weer een aantal potjes spelen. Daarnaast ga ik nog een aantal keer proberen de Greninja-raid te winnen. Zover lijkt het niet hoopvol, ik zit al op 31 keer verloren.. De laatste tijd game ik wat minder. Misschien dat het komt omdat ik A Space for the Unbound had gebincht? Of misschien vragen mijn katten gewoon teveel aandacht. In ieder geval een fijn weekend iedereen!

Jij ook een heel fijn weekend, Evelyne. Pak die Greninja!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Story of seasons a wonderful life nintendo switch screenshot 5

1

Nieuws STORY OF SEASONS: A Wonderful Life deelt releasedatum via artistieke trailer

28-01-2023

3

Kitty

Comfey floreert tot Pokémon Unite-vechter volgende week

0

Nieuws Comfey floreert tot Pokémon Unite-vechter volgende week

27-01-2023

1

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Bestrafer

28 jan 23 om 11:30

#8468‍

423 XP | 71 comments

Xenoblade Chronicals 3!!!

Hoewel Mitch me ook wel weer heeft laten nadenken over Luigi’s Mansion 3…

Selan

28 jan 23 om 15:07

#8469‍

2891 XP | 531 comments

Fire Emblem Engage! Hoop even flink wat voortgang te kunnen maken

Paul

28 jan 23 om 19:29

#8474‍

3839 XP | 666 comments

Nog steeds bezig met UnderMine alhoewel ik het gevoel heb dat ik echt tegen het einde aan zit. De ToolsUp DLC biedt ook weer een stel toffe levels om even doorheen te gaan. 

Verder heb ik Death Stranding weer geïnstalleerd op m'n gloednieuwe laptop en dat is toch wel weer genieten. Ik ben meteen weer een stuk sympathieker naar onze pakketbezorgers

Tamadachi

29 jan 23 om 11:24

#8476‍

5324 XP | 651 comments

Ik heb gisteren meegedaan aan de Winter Cup van Nintendo Benelux met als eindresultaat 155 punten! Voor vandaag staat er op de jachtplanning om op drie sterren monsters in MHR te gaan jagen!