Wat speel je dit weekend? [4 februari] 

  • Special

  • 4 feb 23 om 11:00

  • Erik

  • 1

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

We beginnen ons verslag met niet-gamenieuws: Nintendo deelde vannacht namelijk de officiële poster voor The Super Mario Bros. Movie. Hierin zien we de hoofdpersonages prominent in beeld, alsmede de voornaamste locaties die we in de film tegenkomen. Kijk jij er al naar uit om het Mushroom Kingdom op het witte doek te zien? Ondergetekende kan in ieder geval niet wachten!

Ohja, jullie komen hier voor gamenieuws. Houd je vast: Knockout City sluit in juni haar deuren, de Exploration Tour komt naar Mario Kart Tour, een nieuwe trailer voor Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, Detective Pikachu 2 is ogenschijnlijk nog in ontwikkeling, er is een extra dikke versie van Minecraft in de Nintendo eShop, Final Fantasy VII heeft zijn eigen speciale dag in Japan en Xbox, Sony en Nintendo waarschijnlijk alledrie geen onderdeel van de E3. Poeh!

Oh, en het belangrijkste heb ik natuurlijk voor het laatst bewaard: binnenkort kun je bij onze oosterburen Super Mario-pizza’s kopen. Ja, echt waar!

Opvallende releases:

Ohja, dit was er ook nog!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik zit helemaal in de wondere wereld van Fire Emblem Engage. Met mijn slimme hoofd probeerde ik al vroeg in de game (bij Chapter 7) die Divine Prologue te completeren om Tiki te halen – maar pojandriedubbeltjes wat is die pittig. Vlak voor het einde was ik helaas door al mijn Potions, Heal-spreuken én Time Crystals (waarmee je de tijd kan terugdraaien) heen. Kennelijk had ik per ongeluk opgeslagen op de helft van mijn run, dus dit weekend nogmaals proberen!

Mitch

Dit weekend zou het eindelijk wel eens zo ver kunnen zijn: het mysterie van The Reaper of the Bailey wordt eindelijk opgelost! Voor de niet ingewijden: dit centrale mysterie loopt als een rode draad door de The Great Ace Attorney. Verdachten die vrijgesproken zijn, worden alsnog later dood teruggevonden. Spooky! Nu ik het einde van de game nader, zet ik al mijn detectiveskills in om deze killer te ontmaskeren. Wat zeg je? Waarom ik als videogameadvocaat voor detective speel? Ga eens heel snel Ace Attorney spelen, jij onwetende, denkbeeldige lezer!

Oh en ik ga ook nog wat oefenen in Smash. De stream was trouwens supergezellig, dat gaan we vaker doen!!

Direct naar Mitch luisteren, jij onwetende, denkbeeldige lezer!

Robin

Hiya Papaya, voor de Fire Emblem Engage spelers zal deze term wel bekend zijn. Ik ben ook ondertussen nog bezig met Fire Emblem Engage. Met veel te weinig Master Seals begint mijn team toch al wat aardig sterker te worden. Ik begin nu ook langzaam te bedenken welke classes ik in mijn team wil. Vele van de Lords zijn al fantastische personages (andere vallen echt heel snel af) momenteel heb ik een tof team samen gezet en ga ik binnenkort verder met chapter 15. Ik moet wel zeggen dat de moeilijkheidsgraad van de missies wel even omhoog is geschoten. Tot nu toe bevalt het me nog steeds enorm

Dennis

Ik zing en dans verder in Tokyo Mirage Sessions #FE Encore! Die game bevalt tot nu toe goed. Ook al ben ik geen groot Fire Emblem fan, het is gaaf om personages als Chrom en Tiki in deze setting te zien.

En muziek speelt ook een rol in de andere game die ik dit weekend ga spelen. Ik wil namelijk de uitgebreide demo van Theathrythm Final Bar Line eens gaan proberen! Nadat Kingdom Hearts: Memory of Melody me zo goed is bevallen, ben ik benieuwd hoe Theathrythm gaat zijn.

Dennis zingt en danst dit weekend!

Dreon

Ik heb Pokémon Violet uitgespeeld! Nu ga ik me dan ook focussen op de volgende game uit de lijst van backlog-games. De volgende op mijn lijst is Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Inmiddels ben ik bij de tweede wereld gearriveerd en ben ik lichtelijk enthousiast. Het spel geeft je, naar mijn mening, meteen te veel personages. Ik vind het lastig om meteen drie uit de zes personages te moeten kiezen. Al komt dat vast wel goed. Het vechtsysteem is tof, dus ik ben benieuwd wat het spel nog meer te bieden heeft!

Martijn

Op het moment ben ik met nogal veel spellen tegelijk bezig. Zo speel ik nog steeds Pokémon Violet, Mario + Rabbids Kingdom Battle en Spyro Reignited Trilogy. Ik wissel de laatste tijd meer af tussen spellen, nadat ik ze even gespeeld heb. Op zich goed, want zo komen games die al wat langer op de plank liggen ook eens aan de beurt.

Evelyne 

Dit weekend neem ik rust. Ik heb een allergische reactie op mn pols waardoor spelen lastig wordt. Gelukkig zijn er een aantal spellen die wel speelbaar zijn met rust. Ik ga Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX opnieuw spelen en pak Animal Crossing: New Horizons er weer bij. Zondag ga ik nog even een rondje lopen met de community dag van Pokémon GO. Ook bestel ik binnenkort een steamdeck voor Hogwarts Legacy. Wel jammer is dat deze veel later uitkomt op de Nintendo Switch. Mochten je vrienden je “negeren” zijn ze waarschijnlijk betoverd door de magische wereld van HL. Succes voor iedereen die dit spel al gaat spelen!

Succes met het uitkiezen van personages, Dreon.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Het sprookje dat Fire Emblem: Awakening heet

9

Special Het sprookje dat Fire Emblem: Awakening heet

04-02-2023

5

Erik

Afbeelding van Octopath Traveler II, een van de games die Square Enix uitbrengt

2

Nieuws Square Enix heeft meerdere nieuwe games op de planning staan

04-02-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

4 feb 23 om 12:06

#8540‍

5324 XP | 651 comments

Wat toevallig dat Evelyne dit weekend opnieuw begint met Pokémon Mystery Dungeon Explorers DX want ik was ook van plan om dit weekend verder te gaan met deze dungeon crawler.