Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

Wat speel je dit weekend? [4 mei]

  • Special

  • 4 mei 24 om 10:48

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De gamesindustrie krijgt wat klappen te verduren de afgelopen tijd, en ook deze week was het raak, met het sluiten van het Nederlandse Paladin Studios. Zij waren onder andere bekend van Nintendo Switch-titel Good Job, een knotsgek indiespel dat door The Big N zelf is uitgegeven. In 2023 moest een andere grote Nederlandse naam ook al sluiten, Ronimo Games (Swords & Soldiers, Awesomenauts). Hopelijk vindt al dit talent nog een mooie plek.

Anyway, terug naar het gamenieuws. Xenoblade-makers Monolith Soft is op dit moment op zoek naar nieuwe programmeurs. Toch wel een mooie indicatie dat ze weer wat op de pijplijn hebben. Zou die remake van Xenoblade Chronicles X dan toch komen? Verder had de CEO van LEVEL-5 ook een interessante opmerking: hij wil “erotische en gewelddadige” games maken (lees: 18+-spellen). Dit komt van de ontwikkelaar van Professor Layton, Inzuma Eleven en Fantasy Life. Zouden we binnenkort dan toch Resident Yo-Kai Watch krijgen? Of Ni No Bayonetta?

Oh, ik heb wel heel weinig linkjes naar nieuws gedeeld deze week. Check voor de rest, zoals altijd, de frontpage. Fijn weekend en tot volgende week!

Opvallende releases:

Endless Ocean Luminous verscheen ook deze week!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Voorlopig ben ik wel even uitgespeeld met Slay the Spire, dus ik ga dit weekend lekker verder met The Messenger. Fantastische game! Update: ik was kennelijk nog niet uitgespeeld met Slay the Spire. Wordt vervolgd.

Mitch

Ik ben grappig genoeg ook bezig met The Messenger, erg toffe game. Maar ik denk dat ik ff een korte gamingpauze neem. De 160 uur in Persona 5 Royal wil ik nog even rustig laten bezinken. Mocht je het nog niet gedaan hebben: speel Persona 5!

Rik

Lieve lezers, de afgelopen drie weken (klik) waren jullie natuurlijk allemaal in de ban van de vraag der vragen: ‘Komt Rik nu wel of niet aan de demo van Europa toe’? En wat wil? Ook vorige week kwam er wéér een review-game tussendoor… Gelukkig was de demo van Europa niet al te lang en kan ik melden dat ik die van a tot z heb gezien. Ze mogen hier en daar nog wat polijsten, maar dat voorproefje smaakte wel naar meer. Dit weekend staat ‘die andere review’ voor mij op het menu, maar welke dat is? Daarvoor zullen jullie de komende tijd N1-UP in de gaten moeten houden, want als ik daarover niet mijn mond hou dan legt embargo-baas Dreon mij hoogstpersoonlijk het zwijgen op… (maar verder is hij heel lief, hoor)

Ik ben trots op je, Rik!

Dreon 

Embargo-baas Dreon gaat net zoals Mitch en Erik The Messenger spelen. Nadat meerdere Discord leden me vorige week hebben verteld dat het echt een game voor mij was, moest ik hem wel kopen.

Martijn

Sinds vorige week vrijdag heb ik ‘m dan eindelijk: Super Mario RPG! Op het moment beschik ik over weinig vrije tijd en ben afgelopen week nauwelijks toegekomen aan de Nintendo Switch. Dit weekend hoop ik dat enigszins recht te zetten, dus wil ik Super Mario RPG gaan spelen. Daarnaast ook, als er tijd voor is: Pikmin 4! Die is ook echt geweldig, dus daar wil ik ook graag mee door!

Dreon, Mitch en ik zijn helemaal in de ban van The Messenger. Doe ook gezellig mee!

Dennis

Ik heb weinig speeltijd dit weekend, onder andere doordat ik lekker Bevrijdingsdag ga vieren. De tijd die ik heb ga ik steken in Vampire Survivors, want er is weer eens spontaan een nieuwe update gedropt die ik natuurlijk even moet checken!

Evelyne

Met dit warme weer heb ik Animal Crossing New Horizons maar weer opgestart. Mijn arme dorpsbewoners hebben me een hele tijd moeten missen, eentje wilde zelfs weg! Gelukkig na wat onkruid verdelging en wat kakkerlakken plattrappen ziet alles er weer spik en span uit… zover mogelijk! Verder houd ik me stil met de dodenherdenking en ga ik kijken of ik morgen iets met mijn Lightsaber stokjes kan eten ter ere van Star Wars. May the fourth be with you!

Evelyne begeeft zich dit weekend in de wondere wereld van Animal Crossing: New Horizons.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

2

Kitty

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Selan

4 mei 24 om 12:24

#13565‍

2891 XP | 531 comments

The Messenger club represent! Had deze eerder deze week uitgespeeld, heerlijke game! 

Erik

4 mei 24 om 14:04

#13567‍

5330 XP | 378 comments

Yeah!

oldman86

4 mei 24 om 17:04

#13568‍

1191 XP | 223 comments

Zo lekker aant hunten dit weekend met farming sim 22 proberen wat trophies te halen en dinsdag beginnen aan fifa 24 komt naar ps plus die game speel ik gewoon voor de lol en 28 mei de 2.0 concurrent van smash bros multiverse wordt echt leuk en veel zin in