Wat speel je dit weekend? [2 december]

  • Special

  • 2 dec 23 om 11:15

  • Erik

  • 1

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het was wederom een relatief rustig weekje in de wereld van gaming. Dit weerhield Aonuma en Fujiyabashi er echter niet van om een boekje open te doen over Ganondorf. Sinds Fujibayashi het stokje van Aonuma heeft overgenomen als director, is dit het eerste spel waarbij hij betrokken is geweest. Verder uitte de Xbox CFO zich over Game Pass. Hij stelt dat het hun doel is om Xbox-spellen naar alle schermen te brengen. Phil Spencer nuanceerde deze woorden overigens: hij stelt dat er op dit moment geen concrete plannen zijn (link naar IGN) hiervoor.

Verder pakte Level-5 groots uit deze week door… haar grootste aankomende releases uit te stellen. Nouja zeg! Hoewel Professor Layton and the New World of Steam er fantastisch uitziet, moeten we nog wachten tot 2025. Ook DECAPOLICE komt waarschijnlijk pas dat jaar uit. In 2024 mogen we gelukkig nog wel Inazuma Eleven: Victory Road en Fantasy Life i verwachten. Spellen die er overigens ook fantastisch uitzien. Lekker bezig, jongens.

Tot slot, onder de noemer komkommertijd (winterpenentijd?): ooit waren er plannen voor een tegenhanger van Peach, Wapeach. De originele tekenaar heeft officiële schetsen gedeeld van hoe zij eruit zou komen te zien. Best stoer, toch?

Fijn weekend allemaal!

Opvallende releases:

Square Enix publiceerde deze week een releasetrailer voor Dragon Quest Monsters: The Dark Prince.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik heeft het allerlaatste level in Super Mario Bros. Wonder gehaald! Dus nu is het tijd voor de laatste loodjes in Star Ocean. Wat ik daarna ga doen? Kitty attendeerde ons erop dat we begin dit jaar allemaal goede voornemens hadden gemaakt. Hoewel ik zeker veel NSO-spellen heb gespeeld, heb ik Donkey Kong Country en Star Fox 64 absoluut nog niet aangeraakt. Wellicht daar maar eens een beginnetje aan maken…

Mitch

Na een overdosis Mario-vrolijkheid (Mario Wonder, Mario RPG, Mario World), was ik toe aan wat anders. En verdorie, wat zag ik daar op de eShop? DOOM Eternal, voor een tientje? Yes please. Ik ben dus lekker aan het knallen, want deze game is metal AF. Ook de platforming (met dubbele air dash!) en exploration maakt dit stiekem best een mooi zoethoudertje voor Metroid Prime 4.

Dennis
Na een korte break is het tijd om verder te gaan met Bayonetta Origins. Ik gok dat ik nog een paar uur te gaan heb voordat ik het einde van dit sfeervolle avontuur bereik. Daarnaast ben ik weer helemaal terug in Monster Hunter Rise: Sunbreak, dus ik ga weer wat gigantische monsters vellen dit weekend!

Knal ze aan gort, Mitch!

Rik

Zei er iemand goede voornemens? Na roemrijk gefaald te hebben met het uitvoeren van mijn goede voornemens in 2022, had ik dit jaar een realistischer (maar nog altijd tijdsintensief) lijstje opgesteld. En ik kan met gepaste trots melden: met nog één maand te gaan in 2023 zit deze jongen gewoon op koers! Van de vier grote RPG’s op mijn lijstje heb ik er twee gespeeld en is er eentje doorgeschoven. Afgelopen week ben ik dan ook begonnen aan nummer vier: Hogwarts Legacy! Wel een zwart randje voor een redacteur op een Nintendo-site, dat doe ik op mijn PS4. Nou ja, als ome Miyamoto meeleest, doe ik wel een Obliviate-spell op hem. Ten points to Ravenclaw!

Robin

Ik ben weer terug van vakantie dus ik zal onder andere Monster Hunter Rise: Sunbreak en Super Mario RPG op de Nintendo Switch oppakken. Op pc ben ik momenteel nog steeds met World of Warcraft bezig. Ik ben ook pas begonnen met WoW Classic: Seasons of Discovery die de Classic Experience helemaal op zijn kop zet, dus ben benieuwd!

Mark

De review van Backpack Hero staat online en met een 6,5 zou je zeggen dat het dan einde verhaal is. Toch vind ik het strategisch inpakken van de digitale rugzak erg verslavend en zal ik dit weekend nog een paar rondjes in de kerker trotseren.

Onze Rik is dit weekend in magische sferen.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Stardew Valley screenshot

1

Nieuws Maker Stardew Valley deelt nieuwe update over Versie 1.6

03-12-2023

2

Karina

Penny’s Big Breakaway krijgt geanimeerde trailer

0

Nieuws Penny's Big Breakaway krijgt geanimeerde trailer

02-12-2023

3

Coen

Discussieer met ons mee! 1

Selan

2 dec 23 om 12:16

#12282‍

2627 XP | 480 comments

Ik ga dit weekend beginnen aan Batman: Arkham Asylum. Heel veel zin in!