Hidden Treasure of Area Zero: Deel 1: The Teal Mask - Terug van weggeweest

  • Special

  • 17 sep 23 om 12:00

  • Robin

  • 1

Ah Pokémon Scarlet & Violet, we zijn weer terug. Al een tijdje terug maakte ik een van de meeste epische eindes in een Pokémon-game mee, woonde ik enkele Raid Events bij en deed ik hier en daar een shiny hunt. Nu is het eindelijk tijd om terug te keren naar Pokémon Scarlet & Violet met de DLC: Hidden Treasures of Area Zero. Met als eerste stop: Kitakami in The Teal Mask.

In The Teal Mask ga je op schoolreis naar het eiland Kitakami. Kitakami, zoals de naam en de vele trailers al lieten zien, is enorm geïnspireerd door Japan. In Kitakami vieren mensen het Masker Festival waar ze drie helden uit een oude legende eren: Okidogi, Munkidori en Fezandipiti. In het verleden zouden zij Kitakami hebben gered van de slechte ogre, de Legendarische Pokémon Ogerpon. Dit verhaal is geïnspireerd door een bekend Japans verhaal van Momotaro, waarin Momotaro hulp kreeg van een hond, een aap en een fazant om een ogre te verslaan op Oni Island.

Ja, de Japanse invloeden zijn goed te zien!

De Legende vertelt…

Wanneer je op Kitakami aankomt ontmoet je Carmine en haar jongere broer Kieran. Zij zijn de voornaamste figuren die jou meenemen in je avontuur in Kitakami en vertellen over de legende van Kitakami en Ogerpon. Het verhaal in deze DLC is niet heel lang en na vier uur was ik klaar. Het is eigenlijk wel te vergelijken met de Isle of Armor in Pokémon Sword & Shield. Niet alleen qua duur, maar ook qua verhaal waarin de focus ligt op een Pokémon. Waar Isle of Armor erg op Kubfu focust, is dat bij The Teal Mask juist op Ogerpon. Dat gaf wel een toffe band met Ogerpon, ook iets wat ik waardeerde in het hoofdverhaal van Pokémon Scarlet met Koraidon en met Kubfu in Isle of Armor. Daarnaast was het algehele verhaal gewoon aandoenlijk, maar miste het ook de elementen die ik miste tijdens het hoofdverhaal van Pokémon Scarlet & Violet zoals voice acting. 

Kitakami: deels Paldea-light

Hoewel het verhaal in vier uur klaar is, is er meer te doen in Kitakami. Er zijn voldoende nieuwe Pokémon te vinden die ontzettend passen bij de stijl van het eiland. Daarnaast is het eiland een leuke plek, dankzij onder andere de muziek. Wat ik ook fijn vond, is dat Pokémon tussen de level 50 en 70 zijn. Gezien ik zoals velen het eiland pas ga bezoeken nadat ik het hoofdverhaal heb afgerond, sluit dit goed aan. 

Mocht je net begonnen zijn met Pokémon Scarlet of Violet, dan kan je ook al naar Kitakami gaan. Wanneer de Treasure Hunt officieel start krijg je ook de mogelijkheid om het eiland al te bezoeken. Voor mij een reden om ook nog eens Pokémon Violet te spelen met de DLC erbij! Naast nieuwe en oude bekende Pokémon vind je ook weer sidequests waarvan één zelfs een zeer toffe beloning heeft. Maar die zal ik niet spoilen.

Als laatste is er ook nog een minigame te vinden: Ogre Oustin. Hierin ren je met Koraidon of Miraidon in een gebied om bessen te verzamelen. In elke stage verzamel je een X aantal bessen, die je dan bij de juiste kleur moet neerleggen. Maar wacht je te lang, komen hongerige Pokémon de bessen opeten. Dan moet je dus terugrennen en ze wegjagen. Het is een leuke bezigheid en de beloningen zijn zeker niet mis. Zo kan je Mochi krijgen die net zoals de bekende Vitamins de stats van je Pokémon aanpassen. Mocht je heel goed je best doen kan je zelfs een Shiny Munchlax krijgen.

Nog enkele handige weetjes:

  • Er zijn rond de 100 Pokémon toegevoegd waarvan zeven nieuwe.
  • Er zijn 30 nieuwe TM‘s te vinden. 
  • Er zijn ook nieuwe abilities en aanvallen toegevoegd.

De ster van de Teal Mask-DLC: Ogerpon

Het prominente type: Bug

Nu kun je je nog afvragen: is de game nog steeds technisch ondermaats? Helaas moet ik daar ‘ja’ op antwoorden. Ik had op enkele plekken gigantische slowdowns, frame drops, glitches, pop-ins, Pokémon die een aan het flippen waren en wel meer. Uiteindelijk zijn er hier en daar dingen wel verbeterd, maar over een echte grote update valt niet te spreken. Mocht je dus de DLC willen kopen met de hoop dat daar een performance patch meekomt, dan moet ik je erg teleurstellen.

Is het momenteel de Ghimighoul’s waard?

De DLC van Hidden Treasure of Area Zero is €35,- en daarvan krijg je dus nu het eerste deel al te spelen. Ik kan natuurlijk nog niks zeggen over het tweede deel The Indigo Disc

Hoewel het verhaal van The Teal Mask aandoenlijk is, zou ik niet per se zeggen: koop daarvoor nu gelijk de DLC, want daar is het veel te dun en kort voor. En hoewel Kitakami leuk is om te onderzoeken, is het ook (nog) geen €35 waard. Daarom ben ik erg benieuwd naar The Indigo Disc voor het totale plaatje. Ik geef nog geen eindcijfer voor de DLC, omdat dit pas de helft is. Daarnaast is er geen magische update voor de performance van het spel dus daarvoor hoef je het ook niet te doen. 

Dat gezegd hebbende, heb je genoten van Pokémon Scarlet & Violet zelfs met de gebreken die de spellen hebben, dan is de eerste DLC al een zeer toffe toevoeging aan het verhaal met gezien nieuwe en oude Pokémon om je Pokédex mee te vullen. Daarnaast passen ze ook nog eens perfect op het eiland Kitakami. Zowel als je het spel al had uitgespeeld als wanneer je er nog aan moet beginnen. 

To be continued… 

Pokémon Scarlet and Pokémon Violet – Story Recap & DLC Overview

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Gunbrella – Schieten in stijl

0

Review Gunbrella - Schieten in stijl

18-09-2023

6

Thijmen

Soundtrack Sunday: Beyond Good & Evil

4

Special Soundtrack Sunday: Beyond Good & Evil

17-09-2023

7

Martijn

Discussieer met ons mee! 1

Selan

18 sep 23 om 10:32

#11494‍

2761 XP | 505 comments

Het is wel leuk om het gebied weer te ontdekken en weer pak en beet 100 Pokémon te zien en te vangen. Ook heel leuk om met een nieuw team te beginnen, voelt heel tof aan. Jammer alleen van de technische staat, want het aantal pop-ups en framedrops is echt schandalig hoog 😂