Fan Friday: Goomba Cupcakes

  • Special

  • 23 dec 22 om 00:00

  • Rik

  • 3

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Hoe staat het met jullie voorbereidingen voor de enige echte N1-UP-pubquiz? Die zijn natuurlijk pas compleet met een Nintendo-snackaanbod. Vandaag gaan we Goomba cupcakes maken!

De Youtuber iHasCupquake heeft een mooie instructievideo gemaakt. Het maakt wel, net als een typisch Amerikaanse taart, gebruik van frosting. Dat kun je niet zo makkelijk vinden in de Nederlandse supermarkten… tenzij je zoekt naar ‘botercrème’. Vaak staat er een afbeelding van een cupcake op de verpakking, want daarvoor wordt dit zoete goedje het meest gebruikt in Europa. Oh, en Amerikaanse Tootsie Rolls? Daar kunnen wij gewoon toffees voor gebruiken.

Nu we het probleem van buitenlandse ingrediënten hebben opgelost, heb je verder nog fondant/marsepein en dropveters nodig. Vervolgens doe je gewoon mevrouw iHasCupquake na en je hebt je eigen legertje Goomba’s… fun fact: net als de echte Goomba’s kunnen ze er niet tegen als je er bovenop springt (het geeft alleen wel wat troep…)!

Ga jij deze kerstvakantie ook aan het kokkerellen met de Goomba Cupcakes? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

De Game of the Year van Ness – Disco Elysium – The Final Cut

1

Special De Game of the Year van Ness - Disco Elysium – The Final Cut

23-12-2022

2

Ness

Splatoon 3 past Splatfest-regels aan

1

Nieuws Splatoon 3 past Splatfest-regels aan

22-12-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Tamadachi

23 dec 22 om 00:25

#7995‍

5188 XP | 640 comments

Ah, hier hebben we de eerste inzending in de kookrubriek van het Koopa Café.

Deze Goomba cupcakes zien er zo professioneel uit dat ik ze wel in Toad's Cafe in Super Nintendo World op de menukaart zou zien staan.

Apenknul

23 dec 22 om 17:42

#8003‍

3850 XP | 724 comments

Maar de vraag is, maken ze ook Lekkere Luigi's?

Paul

23 dec 22 om 18:04

#8004‍

3814 XP | 661 comments

Leuk gedaan! Jammer dat er voor decoratie altijd fondant wordt gebruikt, vind het echt super smerig. Misschien dat witte chocolade te doen is, al zal dat niet zo sprankelend wit zijn.