Splatoon 3 past Splatfest-regels aan

  • Nieuws

  • 22 dec 22 om 21:21

  • Rik

  • 1

Het ‘Squid Research Lab’ heeft bekend gemaakt dat Splatoon 3 aanpassingen doorvoert bij de in-game Splatfest-events. De veranderingen gaan gelijk in bij het eerst aanstaande Splatfest in januari.

De verandering focust zich op de tweede helft van de Splatfests, wanneer de nieuwe Tricolor Turf Wars beschikbaar komen. In de Tricolor Turf Wars nemen drie teams het tegen elkaar op, waarbij het verdedigende team uit vier spelers bestaat en de aanvallende twee teams uit elk twee spelers. Tot nu toe werd bepaald of je aanvallend of verdedigend speelt op basis van de halfpoint-resultaten van het Splatfest. Het team dat halverwege aan kop staat, speelt de verdedigende positie en de ander twee de aanvallende positie. Daar komt nu verandering in.

Vanaf 7 januari maakt het niet meer uit wat de positie van jouw team is, iedereen kan zowel aanvallend als verdedigend spelen. Welke positie je de volgende match moet innemen is random. Wel ontvangt het team dat halverwege aan kop staat bonuspunten als zij verdedigend spelen. De andere twee teams ontvangen deze nieuwe “Tricolor Clout”-bonus juist als zij aanvallend spelen.

Tricolor Turf Wars

De aanpassing zorgt ervoor dat iedereen in het vervolg Tricolor Turf Wars kan spelen als daarvoor wordt gekozen. Omdat niet alle teams evenveel spelers hebben, kon het voorheen voorkomen dat het te lang duurde voordat de game een match kon maken. In plaats van een Tricolor Turf War deelde de game wachtende spelers dan in bij een reguliere Turf War. Dit probleem zou nu verholpen moeten zijn.

In het volgende Splatfest op 7, 8 en 9 januari nemen de smaken pittig, zoet en zuur het tegen elkaar op. Splatoon 3 zelf kwam op 9 september 2022 exclusief uit voor de Nintendo Switch.

Had jij bij de eerste drie Splatfests ook moeite om mee te kunnen doen aan Tricolor Turf Wars? En vind jij dit een goede aanpassing? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Officiële Splatoon-Twitterpagina

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Fan Friday: Goomba Cupcakes

3

Special Fan Friday: Goomba Cupcakes

23-12-2022

3

Rik

De Game of the Year van Mitch – Bayonetta 3

4

Special De Game of the Year van Mitch - Bayonetta 3

22-12-2022

7

Mitch

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

23 dec 22 om 00:28

#7996‍

5188 XP | 640 comments

Wat mij betreft is deze wijziging om de spelers in alle drie de teams zowel defensief als aanvallend te laten spelen in driekleurengrondoorogen een goede beslissing om tijdens de opkomende splatfests deze spetterstrijd hopelijk wat eerlijker maken.