Monster Hunter Generations Ultimate

 • Review

 • 4 sep 18 om 13:00

 • Icelos

 • 0

Sinds begin dit jaar is er een scheiding ontstaan in de fanbase van de Monster Hunter-serie. De komst van Monster Hunter World was niet alleen de terugkeer van de franchise op de PlayStation, maar was tevens de terugkeer naar de westerse fanbase. Nu komt Capcom met Monster Hunter Generations Ultimate voor de Nintendo Switch en deze titel heeft niet de nieuwerwetse World-make-over gekregen. Kan het toch nog vriend en vijand verrassen? Of is deze Ultimate versie verre van ultiem?

Monster Hunter Generations Ultimate is een remake van de in 2016 verschenen Nintendo 3DS-titel. Deze titel zou de laatste zijn op een handheld en daarom werd vrijwel alles uit de kast gehaald om een waardig afscheid te realiseren. Wij waren zeer te spreken over deze Nintendo 3DS-titel en gaven hem een nette 9 in onze review.

Role Playing Job

Het is aan de speler om verschillende monsters af te slachten en zo het reizen van dorp naar dorp te financieren. Ondertussen ontmoet je nieuwe gezichten – of voor de veteranen onder ons; enkele oude bekenden – en leer je gaandeweg steeds meer over dit complexe leven. Op monsters jagen is namelijk geen pretje en zeker niet simpel; je moet rustig en verstandig het gigantische wezen benaderen om het vervolgens tactisch doch standvastig te vermoorden. Tot slot beroof je het beest van zijn waardevolle lichaamsdelen. Dit alles is uiteraard enorm gevaarlijk en daarmee uitermate lucratief.

Het zal niet lang duren voordat de jager langzaam transformeert in het monster. Niet alleen qua uiterlijke verschijning, aangezien je steeds meer kledij hebt die bedekt is met monsterlijke attributen, maar ook qua beweging en qua je gevaarerkenning. Dit maakt Monster Hunter tot zo’n leuk spel: de kennis die je langzaam maar zeker ophaalt, maakt daadwerkelijk een verschil. Probeer daarom altijd van je fouten te leren wanneer je tegenover een Rathalos staat.

Om alle monsters goed te leren, heb je veel geduld nodig. Er zitten ruim negentig grote monsters in dit spel, wat meer is dan alle voorgaande spellen. Dit was al zo in de Nintendo 3DS-versie, maar het blijft een indrukwekkend kenmerk van de game. Deze gigantische dieren hebben daarbij allemaal hun eigen tactiek, aanvallen én zwakke en sterke punten. Wees echter niet ontmoedigd door de vele stukjes informatie die je moet onthouden, het spel probeert je daarmee te helpen waar het kan, zo zijn er volledige tutorials en kun je informatie opzoeken in een encyclopedie.

Finding Friends

Een ander geweldig aspect aan Monster Hunter Generations Ultimate is de multiplayer. Toegegeven, deze is ook te vinden in het origineel, maar het blijft een noemenswaardig puntje. Het leukste aan deze spellen is het samen spelen van de missies. Jammer genoeg zal je eerst zelf iedere missie moeten halen voordat je hem in co-op kunt spelen, wat een terugkerende ‘feature’ is in de serie. Dit is een gemiste kans en een vreemde verplichting van de ontwikkelaar.

Buiten dat om, voegt de multiplayer wel degelijk een stukje tactiek toe. Zo kun je met drie vrienden spelen en is het interessant om een zo goed mogelijk team te verzamelen. Dankzij de vele verschillende wapens – en daarmee classes – is het mogelijk om langeafstandswapens, support en massieve damage aan te richten. Zeker de Hunting Horn is een geval apart en geeft jouw team extra krachten zoals het verrichten van meer schade, sneller zijn en het genezen van wonden. De verschillende wapens spelen allemaal anders en het is dan ook aan te raden om er met zoveel mogelijk te spelen en je favoriet te vinden.

What’s old?

Eigenlijk is er helemaal niets nieuws aan de Nintendo Switch-versie, behalve de grafische poetsbeurt die het spel heeft gekregen. Voor de rest is het identiek aan de Nintendo 3DS-versie en dat zorgt toch voor de nodige problematiek. Het spel heeft onnodige laadschermen terwijl de vlaktes waarop je speelt, van een minimalistische grootte zijn. Dit is ontzettend jammer, maar enigszins logisch aangezien het een port is van de Nintendo 3DS-game. Toch zorgt het voor het verbreken van de immersie en zorgen de laadtijden, hoe kort ze ook zijn, voor een onnodige break tijdens de toffe actie.

Dat zijn echter niet de enige minpuntjes. Sinds de komst van Monster Hunter World zijn er veel verbeteringen doorgevoerd betreffende de QOL (Quality of Life) en deze zijn niet doorgevoerd in Generations Ultimate. Daardoor is het een flinke stap terug als je World al hebt aangedaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn dat je items kunt verzamelen zonder doodstil te staan, het hebben van vuurvliegjes die je wijzen naar je quest en het automatisch craften van bijvoorbeeld potions of ammunitie.

Conclusie

Monster Hunter Generations Ultimate is een puike RPG. De game biedt ontzettend veel content en zeker met vrienden is dit echt een pareltje om te spelen. Helaas oogt het spel niet zo en blijft er teveel op aan te merken. Het is grafisch zwak en het grootste probleem is dan ook dat je aan alles ziet dat dit spel is ontwikkeld voor een inferieur systeem. De laadschermen tussen gebieden door zijn een doodsteek voor de immersie en grafisch is het pixels tellen. Hierdoor voelt het aan als een goedkope port en ondanks dat het origineel een dikke negen kreeg, weet Capcom je toch met een leeg gevoel achter te laten. Al met al enkel aan te raden als je een enorme fan bent van de Nintendo 3DS-spellen, Monster Hunter World hebt overgeslagen of wanneer je opzoek bent naar die geweldige RPG die je samen met vrienden kunt spelen.

7.6

N1-score

 • + Verzameling van alle Monster Hunter-content
 • + (Lokale) multiplayer is geweldig
 • + Genoeg content voor honderden uren speelplezier
 • + Hardcore RPG
 • - Laadschermen vernietigen iedere vorm van immersie
 • - Grafisch achterhaald
 • - Niet geoptimaliseerd voor de Nintendo Switch
 • - Weinig vernieuwing
 • - Na Monster Hunter World erg regressief

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Nintendo Switch Lite Geel

0

Special Indies @ Gamescom: potentiële spellen voor Nintendo Switch

04-09-2018

0

Paul

Indies @ Gamescom: multiplayer spellen

0

Special Indies @ Gamescom: multiplayer spellen

03-09-2018

0

Paul

Reageer als eerste!