Indies @ Gamescom: multiplayer spellen

  • Special

  • 3 sep 18 om 18:00

  • Paul

  • 0

Twee weken geleden waren we met de N1ntendo-crew op Gamescom om de nieuwste games te spelen! Dyon, Patrick en Paul gingen aan de slag om in de zee van indiespellen de meest interessante of opmerkelijke er tussenuit te pikken. Vandaag bespreken we multiplayer games!

Can’t Drive This – Paul (Q1 2019)

In dit knotsgekke spel neemt één speler de taak op zich om een racetrack te bouwen terwijl de andere speler(s) er al op rijden. De solo-speler krijgt iedere keer maar één (willekeurig) stuk baan om te plaatsen voordat hij of zij een nieuwe krijgt. De twist is dat de racende speler(s) een minimumsnelheid moeten hanteren omdat ze anders zullen ontploffen. Dit zorgt voor een chaotische ervaring waarbij beiden partijen split-second beslissingen moeten nemen en de baan er opeens heel anders kan uitzien. Naast een coöperatieve stand om samen zo ver mogelijk te komen zal het spel ook diverse multiplayer-standen bevatten waarbij bouwers en racers het tegen elkaar opnemen. Als je chaotische partyracers graag met drie vrienden op de bank speelt, is Can’t Drive This een fantastische aanvulling in je collectie. Op Gamescom was er zelfs een heuze “4D Arcade”-kast waar spelers het spel on konden proberen, compleet met wind- en watereffecten!

Swords & Soldiers II: Shawarmageddon – Patrick (Q4 2018)

In 2015 verscheen Swords & Soldiers II van het Nederlandse Ronimo Games voor de Wii U. Eén van de minpunten die we toen gaven was het ontbreken van online multiplayer. Tijdens de Gamescom hebben we de verbeterde versie, Shawarmageddon, uitgebreid kunnen uitproberen. De game is in de basis hetzelfde maar kent enkele verbeteringen. Zo is online multiplayer toegevoegd en is de lokale versus modus speelbaar op de Nintendo Switch in handheld-modus. Eén van de grote uitdagingen voor indiedevelopers is ervoor zorgen dat online multiplayer goed blijft draaien. Als je immers minder spelers hebt kan het zomaar lang duren voordat een tegenstander gevonden wordt. Daar heeft Ronimo Games iets op bedacht. Terwijl je aan het wachten bent op een tegenstander kun je de gehele game, inclusief enkele grappig mini-games, gewoon spelen. Nooit meer doelloos voor je uit starten terwijl je wacht voor je volgende gevecht om te beginnen. Dit concept zouden meer indiegames moeten volgen want helaas heeft niet iedere game zoveel online spelers als Mario Kart en Splatoon 2. We zijn erg benieuwd hoe het eindproduct er uit gaat zien want het lijkt erop dat Ronimo Games goed heeft gekeken naar wat er over hun originele product geschreven is.

Deru – Dyon (Q4 2018)

Deru – The Art of Cooperation is een unieke indie-game de Zwitserse indiestudio Ink Kit. Samen met Paul heb ik tijdens Gamescom 2018 een vijftal demolevels gespeeld en het concept is simpel doch briljant te noemen: Deze multiplayer-only titel is een puzzelgame waarbij de ene persoon een zwartkleurig figuurtje is, en de ander een witkleurig figuur is. Het zwarte figuurtje mag niet door de zwarte stralen en de witte niet door de witte. Door samen te werken moet je een weg banen door het level. Een erg unieke puzzeltitel waar inzicht, timing en ook teamwork een must zijn en volgens de developer in oktober moet verschijnen voor de Nintendo Switch eShop.

Human Fall Flat: online multiplayer-update – Paul (28 augustus 2018)

Goed nieuws! Human Fall Flat, de dronken peuter simulator, is niet meer alleen met een partner op de bank te spelen. Er is namelijk een gratis multiplayer-update beschikbaar gesteld waarbij acht(!) spelers samen kunnen spelen via online of lokale multiplayer met acht Nintendo Switch-systemen. De eigenzinnige controls en slapstick-achtige taferelen terwijl je verschillende puzzels oplost was al leuk met twee spelers. Nu kun je dus aan de slag met zeven vrienden wat de funfactor volgens mijn berekeningen verviervoudigd. Mocht je het spel nog niet bezitten dan is nu een goed moment om het aan te schaffen: het spel is voor €7,49 beschikbaar in de Nintendo eShop (50% korting!) tot en met 6 september. De update zelf is kosteloos te downloaden.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Super Smash Bros. Ultimate krijgt speciaal amiibo-toernooi

0

Nieuws Super Smash Bros. Ultimate krijgt speciaal amiibo-toernooi

29-02-2024

1

Erik

Monster Hunter Generations Ultimate

0

Review Monster Hunter Generations Ultimate

04-09-2018

0

Icelos

Little Nightmares: Complete Edition

0

Review Little Nightmares: Complete Edition

03-09-2018

0

Daan

Reageer als eerste!