Monster Hunter Generations Ultimate

Hoppa! Nadat wij Nintendo-fans begin dit jaar Monster Hunter World aan onze neuzen voorbij zagen gaan, komt de monsterjaagserie in het najaar toch echt naar ons favoriete draagbare systeem toe. Een ruime twee jaar na de oorspronkelijke Nintendo 3DS-release doet Monster Hunter Generations namelijk de Nintendo Switch aan in een Ultimate-editie. Wij mochten vast hands-on met deze remake; hoe beviel dat?

 

Hoewel Monster Hunter grafisch nooit ├ęcht veel indruk weet te maken, zag deze demoversie er alvast bijzonder goed uit. Vooral de lage framerate tijdens gevechten en de dubieuze animaties tijdens actiemomenten zijn aan banden gelegd, zo concludeer ik althans als ik wat Nintendo 3DS-beelden terugzie. Kort gezegd lijkt het erop dat Capcom wel degelijk een flink verbeterde versie heeft voorbereid. Maar dat mag ook wel, want Monster Hunter XX (zoals het spel in Japan heet) zag bijna anderhalf jaar geleden al het levenslicht.

Tijdens de demoversie kregen wij een kwartier de tijd om een grote dinosaurus om te leggen. Hij raakte zichtbaar steeds vermoeider, riep af en toe wat kleine dino’s bij zich ter assistentie in de strijd, en rende uiteindelijk zelfs weg! Ongetwijfeld erg indrukwekkend allemaal, maar het herinnert mij er weer eens aan dat deze succesvolle serie mijzelf niet erg gelukkig maakt. Minuut na minuut kun je het beest het vuur aan de schenen leggen, maar het maakt uiteindelijk niet zo veel uit als hij via een slinkse vluchtroute ontsnapt. Je moet er wel echt van houden om flink wat tijd en geduld in deze gevechten te steken.

Het spel stelde je geduld vooral op de proef door de onduidelijke grenzen tussen de kleine gebieden in de wereld. Voor ik het wist, bevond ik me ineens in een ander gebied, wat toch behoorlijk irriteerde op den duur. Buiten het vechten om kwamen andere facetten van het Monster Hunter-bestaan tijdens de demoversie niet aan bod. Als speler heb je twee metgezellen aan je zijde, net zoals een vijandig beest ervoor kan kiezen om hulp in te schakelen. Je kunt dashen, verschillende aanvallen gebruiken, op een hoorn blazen, en meer. Helaas kregen we het dorpje hier niet te zien en bleven ook de menu’s nog voor ons verborgen.

Voorlopige conclusie

Zelfs al doet de Monster Hunter-reeks mij niet zo veel, ik moet toegeven dat Monster Hunter Generations Ultimate er goed uit ziet. De originele Nintendo 3DS-game ontving al lovende recensies, en deze remake voegt genoeg toe om de naam Ultimate te rechtvaardigen. Aan de andere kant bewijst de demoversie des te meer dat je er wel echt van moet houden om de bijna eindeloze gevechten aan te gaan met alle schepsels in de wereld van Monster Hunter.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

1

Dennis

FIFA 19

0

Preview FIFA 19

02-07-2018

0

Redactie

Overcooked! 2

0

Preview Overcooked! 2

30-06-2018

0

Ness

Reageer als eerste!