Overcooked! 2

  • Preview

  • 30 jun 18 om 13:00

  • Ness

  • 0

Tijdens de Nintendo Direct: E3 2018 kondigde Nintendo Overcooked! 2 aan. Dit is het vervolg op de populaire multiplayergame Overcooked!, waar het de bedoeling is samen met je vrienden de koksmuts op te zetten en een keukentje te runnen. Dit blijkt echter hectischer te zijn dan dat het lijkt en Overcooked! 2 belooft alleen meer chaos te bieden. Onlangs hebben wij tijdens het Post E3-evenement van Nintendo Overcooked! 2 kunnen spelen en een voorproefje kunnen krijgen.

In de snelkookpan

Net zoals in het originele deel, run je in Overcooked! 2 een keukentje met wat vrienden. In dat keukentje krijg je telkens bestellingen die jullie als chef-koks moeten klaarmaken. Hier komt echter vrij veel om de hoek bij kijken: de ingrediënten moeten eerst gereedgemaakt worden, de bestelling moet zo snel mogelijk de keuken uit, de afwas moet gedaan worden en een eventuele brand moet geblust worden. Ja, het kan nog vrij hectisch worden in die kleine keuken.

En die chaos merkten we al bij het allereerste level. In totaal hebben wij vier levels mogen spelen en de chaos nam alleen maar toe. Hoewel de eerste keuken bijvoorbeeld vrij standaard was, had de tweede keuken ineens lopende banden. De keuken daarna bevond zich zelfs op een luchtballon die vervolgens recht een storm in vloog en begon neer te vallen. Eenmaal gecrasht, waren we midden in het level in een nieuwe keuken beland. De laatste keuken waarin we mochten koken, was nog zo’n dynamische keuken met deuren die je naar een ander deel daarvan teleporteerden. En als we de trailer van Overcooked! 2 mogen geloven, wachten er nog zat knotsgekke keukens in het volledige spel!

Uitgekookt

Om alsnog met succes culinair hoogstaande gerechten te bereiden in deze turbulente keukens, kunnen jij en je vrienden gebruikmaken van wat trucjes. Zo biedt het spel je een tweetal extra knoppen die je kunnen helpen met het kokkerellen: een dash-knop en een gooi-knop. Met de dash-knop ren je veel sneller door de keuken, waardoor je minder tijd verliest. De gooi-knop is een nieuwe toevoeging aan dit vervolg. Druk je deze knop in, gooi je het eten in je handen door de keuken. Zo raak je zelfs nog minder tijd kwijt met het heen en weer lopen, al moet je wel goed blijven mikken.

Verder moet je eigenlijk wel met je vrienden een onbekookt plan hebben, wil je de chaos in de keuken met succes achterlaten. Zo kwamen wij beginnerchefs al snel met wat strategieën, zoals ieder een ingrediënt gereed laten maken of ieder een volledig gerecht te laten bereiden. En dan is het ook nog belangrijk tijdens dat potje te blijven communiceren over het plan van aanpak. Samenwerken is dus ontzettend belangrijk in dit knotsgekke kookspel. Erg fijn daarom dat je in dit vervolg ook online met vrienden kunt samenwerken.

Voorlopige conclusie

Overcooked! 2 belooft na slechts vier levels al onwijs veel kookplezier te leveren. Samen koken is leuker (en chaotischer) dan ooit te voren met bizarre keukens om je kookkunsten volledig in los te laten gaan. De klok tikt echter ook door in deze keukens en de nieuwe gooi-knop en goed communiceren met je vrienden is daarom essentieel om succesvol te kokkerellen. Ik kijk er daarom erg naar uit om me 7 augustus weer te storten in het knotsgekke kookspel!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

2

Rik

Monster Hunter Generations Ultimate

0

Preview Monster Hunter Generations Ultimate

01-07-2018

0

Redactie

Sushi Striker: The Way of Sushido

0

Review Sushi Striker: The Way of Sushido

29-06-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!