Korte introductie van Tokyo Mirage Sessions #FE Encore met vijf tips voor beginners!

Over enkele weken verschijnt de heruitgave van het door ons met een 9,2 bekroonde Tokyo Mirage Sessions #FE. Deze cross-over tussen de Shin Megami Tensei-reeks van Atlus en de Fire Emblem-serie van Nintendo wist ons toentertijd op de Wii U erg te bekoren. Al sinds de release van de Nintendo Switch hoopte ik op een heruitgave van deze titel omdat ik er zelf op de Wii U niet echt aan toegekomen was en ik fan ben van beide IP’s. Vandaag geef ik jullie een korte introductie van de game met enkele tips voor als je deze game gaat oppakken bij de release!

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is een Japanse turn-based roleplaying game waarbij de werelden van Shin Megami Tensei en Fire Emblem zijn samengevoegd tot één nieuwe wereld. Dit is een wereld vol met entertainment, popidolen, j-pop muziek en andere cringey gewaarwordingen. Tokyo dus! Verrassend hè? Je kruipt in de huid van Itsuki Aoi die zich al snel ontpopt tot de beste support die de entertainmentwereld ooit gekend heeft. Aan jou de taak om de idolen van de Fortuna Company tot grote hoogtes te brengen. Oja, daarnaast moet je ook Tokyo nog redden van de kwaadaardige Mirages die erop uit zijn om de Performa (=talent voor entertainment) van de mensen in Tokyo te stelen.

De game bestaat uit twee elementen: het helpen van je mede Fortuna-castleden bij het bevorderen van hun entertainmentcarrière en het vechten tegen de slechte Mirages in de zogenoemde Idolaspheres (=kerkers) als ‘Mirage Master’. Ieder castlid heeft zijn eigen goede Mirage waarmee je de strijd aangaat in de turn-based gevechten. Net als bij iedere Shin Megami Tensei-game is het erg belangrijk om zoveel mogelijk aan te vallen op de zwaktes van de vijanden. Dit levert een groot verdeel op. In Tokyo Mirage Sessions start hierdoor een Session waarin meerdere castleden na jou in dezelfde beurt de vijanden bestoken met aanvallen. Een langere Session levert naast meer schade ook meer beloningen en andere voordelen op.

Toegave

De Encore-versie bevat ten opzichte van het origineel een aantal verbeteringen en toevoegingen. Zo is er een nieuwe (kleine) kerker toegevoegd met een extra verhaal en krijg je de mogelijkheid om de drie eerder passieve leden van Fortuna toe te voegen aan de gevechten tijdens Sessions. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om Sessions te versnellen, iets waar ik echt niet zonder zou kunnen, en zijn er nieuwe klederdrachten toegevoegd om de verkleedpartij compleet te maken.

Tips voor beginners

1. Begin de game op hard (en kies voor de bril!)
Door de nieuwe toevoeging die hierboven kort beschreven zijn is de game een stukje toegankelijker geworden op hard, zeker als je een vergelijking treft met andere Shin Megami Tensei-games. Ben je volledig onbekend met beide series, dan kan ‘hard’ toch een tikkeltje te moeilijk zijn. Het is dan in ieder geval altijd mogelijk om de game terug te schroeven naar de normale moeilijkheidsgraad. Oh, en wat betreft dat stukje over die bril? Dat snap je wel als je de game voor de eerste keer opstart.

2. De wapendriehoek van Fire Emblem
De bekende wapendriehoek van Fire Emblem geldt ook in deze game! Dit betekent dat je met een zwaard-aanval een vijand met een bijl kunt verslaan, dat met je een bijl een vijand met een lans kunt verslaan en met een lans een vijand met een zwaard. Heeft de vijand dus één van deze wapens vast dan kun je vrijwel zeker één van de zwaktes al bepalen. Overigens gaat deze vlieger ook op voor bepaalde kenmerken die uit de Shin Megami Tensei-reeks komen. Zo zijn monsters die er ijzig uit zien bijna altijd zwak voor vuur-aanvallen. Kennis van beide series levert je zodoende zeker een voordeel op!

3. Doe alle side-quest van je castleden
Eén belangrijk element uit met name de Persona spin-offs van Shin Megami Tensei is het opbouwen van de banden tussen het hoofdpersonage en de belangrijke personages in de game. Ook is dit een belangrijk onderdeel in Tokyo Mirage Sessions #FE. Je kunt zodoende voor ieder personage drie side-quests vrijspelen. Mijn tip is: doe ze allemaal zodra je ze kunt doen (en halen)!. Iedere side-quest geeft je wel iets waarmee je het jezelf weer wat makkelijker kan maken en het zorgt ervoor dat je de verschillende personages met hun problemen beter leert kennen. Neem nou maar van mij aan dat je ze allemaal gedaan wilt hebben!

4. Ga altijd terug voor nieuwe wapens
Nieuwe aanvallen voor je personages unlock door gebruik te maken van verschillende wapens. Zeker in het begin, als je nog niet zoveel keus hebt, is het aan te raden om altijd terug te gaan naar Tiki om nieuwe wapens te maken zodra je de materialen verzameld hebt. Gelukkig zal Tiki je op je telefoon laten weten wanneer dit moment aangebroken is. Het is echt zonde om te lang met een wapen rond te lopen waar je alle aanvallen al van geleerd hebt.

5. Let op voor de paarse vijanden!
Als je rondloopt in één van de kerkers kan het zomaar voorkomen dat je ineens een paarse vijand tegenkomt in plaats van een rode. Het eerst wat je op dit soort momenten moet doen is de Y-knop indrukken en de game saven! Waarom? Een paarse vijand kan zeer gemakkelijk betekenen dat je game over gaat. Deze zogenaamde “savage encounters” bevatten altijd meerdere vijanden die een stuk hoger level zijn dan dat je zelf bent. Ze zijn overigens wel te verslaan, en leveren dan ook de nodige ervaringspunten op samen met een andere interessante prijs waar ik in een volgend artikel nog op terug ga komen. Probeer de savage encounter dus altijd te verslaan! Lukt het niet? Geen probleem. Laad je save van zojuist en er is niets meer aan de hand en de savage encounter is verdwenen. Verder is het aan te raden altijd wat ‘Smoke Machines’ achter de hand te houden zodat je makkelijk van het gevecht kunt vluchten mocht je onverhoopt zonder de saven aan het gevecht beginnen. Toen ik begon aan Encore viel me ook weer in waarom ik op de Wii U gestopt bent met de game. Dat was omdat ik na vier uur gametijd ineens in één beurt uitgeroeid werd door een savage encounter en toen dus vier uur opnieuw kon gaan spelen. Je kunt de game overal saven in Tokyo Mirage Sessions. Maak daar zeker veelvuldig gebruik van!

Ik hoop jullie hiermee een aantal tips te hebben gegeven om goed van start te kunnen gaan met Tokyo Mirage Sessions #FE Encore zodra de game beschikbaar komt. Kijk zeker uit naar de review die rondom de release van de game gaat verschijnen en ook zal er na de release nog een artikel volgen met tips voor gevorderde spelers!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

1

Dennis

Tangle Tower – een bijzonder betwist moordmysterie

0

Review Tangle Tower – een bijzonder betwist moordmysterie

07-01-2020

0

Ness

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

0

Preview Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

04-01-2020

0

Erik

Reageer als eerste!