Zenless Zone Zero komt mogelijk naar Switch 2

  • Nieuws

  • 7 jul 24 om 14:54

  • Rik

  • 0

Zenless Zone Zero, de nieuwste game van de Chinese ontwikkelaar miHoYo, komt mogelijk naar de Nintendo Switch 2. Dat blijkt uit een interview dat Famitsu had met de producent van de titel.

Het bedrijf miHoYo staat vooral bekend als de makers van het populaire Genshin Impact. De Japanse publicatie Famitsu kreeg de kans om Zhenyu Li aan de tand te voelen. Li is de producent van Zenless Zone Zero en werd geïnterviewd ter gelegenheid van de release van het spel op andere platforms. Hierbij werd ook gevraagd naar een mogelijke release op Nintendo’s volgende generatie hardware. Li had hier het volgende op te zeggen (vertaald):

Op dit moment is onze hoogste prioriteit het verhogen van de kwaliteit van de platforms waarmee we [eerst] willen werken. Naarmate we verder gaan met het ontwikkelingsproces, denken we dat we ook daar [Switch 2] mogelijkheden voor zullen vinden. Natuurlijk gaan we ervan uit dat het een uitstekende ervaring wordt, en als persoonlijke fan van Nintendo zal ik erg blij zijn als dat werkelijkheid kan worden.

Slag om de arm

Het is bemoedigend voor fans van miHoYo dat zo’n belangrijke ontwikkelaar binnen het bedrijf open staat voor een Switch 2-release van Zenless Zone Zero, maar het statement van Li is nog geen officiële bevestiging. Sowieso heeft miHoYo geen beste geschiedenis op Nintendo-hardware: het immens populaire Genshin Impact werd wél officieel bevestigd voor de Nintendo Switch (1), maar van deze game ontbreekt nog altijd elk spoor. Officieel zou de Switch-versie van Genshin Impact niet geannuleerd zijn, maar het wordt met de dag waarschijnlijker dat de release van de populaire RPG wordt doorgeschoven naar de Switch 2.

Zenless Zone Zero is een action RPG die zich afspeelt in een urban fantasy-setting. Vooralsnog is het spel alleen beschikbaar op pc, iOS, android en Playstation 5. Op deze platforms kwam Zenless Zone Zero beschikbaar op 4 juli 2024.

Zou jij Zenless Zone Zero graag zien op Nintendo-hardware? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Ace Combat 7: Skies Unknown krijgt fysieke release

0

Nieuws Ace Combat 7: Skies Unknown krijgt fysieke release

07-07-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Vang Sceptile in nieuw Tera Raid-event in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang dit weekend Sceptile in Tera Raid-event Scarlet & Violet

06-07-2024

1

Erik

Reageer als eerste!