Yuji Horii stelt fans gerust over ontwikkeling Dragon Quest XII

  • Nieuws

  • 28 mei 24 om 09:27

  • Erik

  • 2

Yuji Horii, geestelijk vader van Dragon Quest, stelt fans gerust over de ontwikkeling van Dragon Quest XII in een korte update.

Op X stelt hij dat het volgens hem een passend eerbetoon gaat worden aan het werk van de overleden Akira Toriyama en Koichi Sugiyama. Beiden speelden een grote rol bij de totstandkoming van Dragon Quest als franchise.

Horii voegt hieraan toe dat hij op dit moment “helaas nog geen details kan delen”, maar hij “gaat zijn best doen” aan de game.

Het volledige bericht van Yuji Horii (vertaald via Google Translate):

“Iedereen hartelijk dank voor de vele felicitaties. Ik maakte me zorgen over Dragon Quest XII, maar we hadden een tijdje geleden een vergadering. Ik kan nog niet in details treden, maar ik denk dat het een passend eerbetoon zal zijn aan de werken die de twee overleden mannen hebben achtergelaten. Ik zal mijn best doen!”

Horii doet de uitspraak op de verjaardag van de eerste Dragon Quest in Japan 38 jaar geleden. Deze dag wordt door fans ook wel omgedoopt als “Dragon Quest Day”. Twee jaar geleden deed hij hetzelfde.

De update komt op een moment waarop er onzekerheid heerst over de ontwikkeling van Dragon Quest XII. Begin april kwam naar buiten dat de producer van de game, Yu Miyake, aftrad. Daarnaast zit Square Enix op dit moment in een grote herstructurering van haar organisatie.

Dragon Quest XII is drie jaar geleden, in mei 2021 (N1ntendo-archief), officieel aangekondigd. In 2019 liet ex-producer Miyake echter al weten dat ze preparaties maakten.

Er is op dit moment nog geen verschijningsdatum voor Dragon Quest XII: The Flames of Fate.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Metroid Dread-director: “Essentieel dat Samus haar vaardigheden verliest”

0

Nieuws Metroid Dread-director: "Essentieel dat Samus haar vaardigheden verliest"

17-06-2024

2

Coen

Don’t Starve Together krijgt Scrappy Scavengers-update

0

Nieuws Don't Starve Together krijgt Scrappy Scavengers-update

28-05-2024

0

Karina

Trailer Animal Well bomvol lovende kritieken

2

Media Trailer Animal Well bomvol lovende kritieken

28-05-2024

1

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

28 mei 24 om 12:05

#13667‍

2896 XP | 561 comments

De focus lijkt nu dus te liggen op deel 3. Geen probleem wat mij betreft, maar ik schat in dat ze minimaal 2 jaar tussen beide games laten zitten...

rob1N

28 mei 24 om 13:46

#13668‍

5539 XP | 1067 comments

DQ11 was vet, hopelijk weer een deel als deze, dan koop ik m zeker weten!