Yooka-Laylee krijgt een remaster met Yooka-Replaylee

  • Nieuws

  • 6 jun 24 om 21:36

  • Erik

  • 3

Playtonic heeft zojuist een remaster van Yooka-Laylee aangekondigd: Yooka-Replaylee. Deze game wordt de “ultieme versie” van de 3D-platformer.

De game is onthuld tijdens de Guerrilla Collective-presentatie met een trailer van twee minuten. Deze toont Yooka en Laylee die door een volledig opgepoetste wereld springen en puzzelen.

Playtonic belooft met Yooka-Replaylee onder andere:

  • Verbeterde besturing en camera
  • Aangescherpte vaardigheden
  • Nieuwe en geremixte uitdagingen

Op dit moment zijn, naast de pc, de platformen waarop de game uitkomt nog niet officieel bekend.

In een reactie op X zeggen ze dat ze “binnenkort nieuws over de consoles” hebben. Gezien Playtonic’s verleden met de Nintendo Switch, achten we de kans groot deze versie op een later moment aangekondigd wordt.

De Steam-pagina van Yooka-Replaylee onthult daarnaast het volgende:

  • Er is een nieuwe collectable. Verzamel muntjes van bepaalde vijanden, die je uit kunt geven bij het nieuwe personage Vendi. “De meest geliefde en zelfbewuste automaat uit de videogamewereld”.
  • Vendi zorgt voor nieuwe uitdagingen en manieren om de game te spelen. Daarnaast kun je via de automaat kostuums en andere gekkigheden voor Yooka en Laylee kopen.
  • Er is een orkestrale soundtrack. De originele muziek van Grant Kirkhope (Banjo-Kazooie) en David Wise (Donkey Kong) zijn nu door een orkest opgenomen
  • Naast de graphics, zijn ook de animaties en prestaties van de game onder de loep genomen.

Playtonic belooft dat ze in de toekomst meer informatie over de game bekend maken. Ze geven het volgende statement (vertaald):

“Yooka-Replaylee is het resultaat van de groei van het bedrijf, de zaken die we hebben geleerd terwijl we werkten aan andere projecten, net als de feedback die we ter harte hebben genomen sinds de originele release.”

Deze screenshots zijn van de pc-versie van Yooka-Replaylee

Yooka-Replaylee is een 3D-platformer in de stijl van Banjo-Kazooie. Dit betekent vele grootse werelden: vol dingen om te verzamelen, minigames om te completeren en platformuitdagingen om te trotseren. Het spel kwam origineel uit in het debuutjaar van de Nintendo Switch; toentertijd met gemixte gevoelens.

In onze review prees ik de gekke personages, gameplay en vaardigheden, maar zei ik wel dat dit echt “een game is uit die tijd, en niet alleen een ode eraan”. Het spel heeft ook een vervolg gekregen: Yooka-Laylee and the Impossible Lair.

Wat vind jij van deze aankondiging? Heb jij goede herinneringen aan Yooka-Laylee? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Hoofdafbeelding bij Vijf Mega Man-games toegevoegd aan Nintendo Switch Online

3

Nieuws Vijf Mega Man-games toegevoegd aan Nintendo Switch Online

07-06-2024

2

Erik

Bellibolt, de partner Pokémon van Iono

0

Nieuws Binnenkort verschijnen twee nieuwe Pokémon Squishmallows

06-06-2024

2

Kitty

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

6 jun 24 om 22:00

#13711‍

3209 XP | 623 comments

Heb beide delen en ze waren echt wel vermakelijk ookal was de besturing niet perfect. Heb beide helaas niet uitgespeeld. Wel het eindbaaslevel gehaalt, maar die waren dusdanig moeilijk in vergelijking met de rest van de spellen,  dat ik de credits nooit gezien heb. 

rob1N

7 jun 24 om 09:08

#13714‍

5827 XP | 1124 comments

Ik had dit liever gezien met Banjo & Kazooie... Ik bedoel, dit had ook vast leuk geweest maar het voelt dan toch als een 'lame replacement'. Het doet alles wat een B&K zou moeten zijn maar is het dan toch weer niet. Zo'n magische game als Banjo Tooie komt gewoon niet meer.

Apenknul

9 jun 24 om 10:40

#13721‍

4061 XP | 764 comments

Maar dat is het nou juist, dit is niet gemaakt door Rareware. Microsoft heeft nog altijd de touwtjes in handen van Banjo. Playtonic is gemaakt uit oud Rareware leden, die niet de Banjo rechten hebben, maar wel deze spiritual successor hebben gemaakt.