Vijf Mega Man-games toegevoegd aan Nintendo Switch Online

  • Nieuws

  • 7 jun 24 om 09:39

  • Erik

  • 3

Vijf Mega Man-games zijn vanaf nu te spelen op Nintendo Switch Online. Alle spellen kwamen oorspronkelijk uit op de Game Boy.

Het gaat om Mega Man: Dr. Wily’s Revenge tot en met Mega Man V. Deze spellen kwamen uit tussen 1992 en 1994, en zijn gemaakt door Capcom. De games zijn te spelen via de Nintendo Switch Online-applicatie van de Game Boy.

De spellen volgen voor een groot deel het stramien van de NES-versies, en zijn actieplatformers met een focus op eindbaasgevechten. Na het verslaan van deze eindbazen, Robot Masters genaamd, krijgt Mega Man hun kracht – wat weer van pas kan komen bij een andere slechterik.

Verwacht het volgende van de games:

  • Mega Man: Dr. Wily’s Revenge (1992). Het eerste handheldavontuur van Mega Man. Dr. Wily is uit op wraak, en heeft zijn eigen ‘Mega Man Killer’ gemaakt. Het is aan Mega Man zelf om hem, en de Robot Masters die hij weer tot leven heeft gebracht, uit te schakelen. Elke Robot Master heeft een unieke kracht die jou verder kan helpen.
  • In Mega Man II (1992) heeft Dr. Wily de Time Skimmer gestolen, waardoor hij naar de toekomst kan reizen. Met Mega Man’s trouwe hond aan zijn zijde, ga je op reis om hem te verslaan. Hierbij kruip je soms ook in gekke voertuigen.
  • Mega Man III (1993) speelt zich af op de heetste plek op aarde. Dr. Wily drilt naar de kern van de aarde om de energie daar te gebruiken voor zijn laatste uitvinding. Het is aan Mega Man en Rush om hem te stoppen.
  • Mega Man IV (1993). Wederom is Dr. Wily uit op slechtheid. Ditmaal is hij de World Robot Expo binnen gevallen en heeft hij alle robots tot zijn eigen persoonlijke (en dodelijke) slaaf gemaakt. Alleen Mega Man weet te ontsnappen, en gaat samen met Rush op pad om een nieuwe robotvriend te bouwen: Beat. Kunnen zij met zijn drieën Dr. Wily verslaan?
  • Mega Man V (1994). Mega Man had eindelijk wat vrije tijd met zijn zus Roll – maar daar is Dr. Wi… Nee, ditmaal is een krachtige robot genaamd Terra die de boel verpest en met zijn alienrobots de Aarde probeert over te nemen. Gelukkig heeft onze Mega Man ditmaal een nieuw foefje: de Mega Arm. Versla vijanden en verzamel wapenupgrades om de alieninvasie af te weren.

Om de spellen te kunnen spelen, heb je een abonnement op Nintendo Switch Online (NSO) nodig. Dit kost €19,99 per jaar.

Voor Game Boy-fans is het goed boeren de laatste tijd: in mei bracht Nintendo ook al drie games naar de applicatie, waaronder Super Mario Land. In april gaven we een lijst met alle (tot dan toe) bekende Game Boy-spellen voor NSO.

Ga jij deze games spelen? Of nog beter: heb jij ze vroeger al gespeeld en raad je ze aan? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wicked Wishes DLC voor Shovel Knight Dig

0

Nieuws Wicked Wishes DLC voor Shovel Knight Dig

15-06-2024

0

Jeroen

Munchlax krijgt Build-A-Bear knuffel

0

Nieuws Munchlax krijgt Build-A-Bear knuffel

07-06-2024

2

Robin

Yooka-Laylee krijgt een remaster met Yooka-Replaylee

3

Nieuws Yooka-Laylee krijgt een remaster met Yooka-Replaylee

06-06-2024

1

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

7 jun 24 om 09:44

#13715‍

2891 XP | 560 comments

De tijd dat ze er ieder jaar een game of meer uitpoepten van dezelfde seeie, wat was dat lekker. Nu moeten we minimaal 3 jaar wachten... 

Heb Megaman nooit leuk gevonden.

Selan

7 jun 24 om 10:33

#13716‍

2771 XP | 507 comments

Oh best wel gaaf! Heb vroeger de Mega Man's op de NES helemaal grijs gespeeld, maar nooit de Game Boy delen gespeeld. Leuk om te proberen dus!

Martijn

7 jun 24 om 11:22

#13718‍

3689 XP | 426 comments

Meer Mega Man is altijd een plus, wat mij betreft. Had iemand iets anders verwacht?

Gemiste kans van Capcom om de Game Boy-titels eerder niet aan de Mega Man Legacy Collection toe te voegen? Die hadden er best bij gemogen. Zonder Game Boy had ik vroeger geen toegang tot deze games, al heb ik ze wel gespeeld. Wil de Game Boy-titels eigenlijk ook eens uitspelen. Misschien op NSO, nu het toch kan.

Wordt tijd voor een nieuwe Mega Man-game, Capcom! Mag ook een Mega Man X zijn, eventueel.