Crash en Spyro-ontwikkelaar doelwit van ontslagen bij Microsoft

  • Nieuws

  • 8 feb 24 om 09:37

  • Erik

  • 0

Crash Bandicoot en Spyro-ontwikkelaar Toys for Bob is onderdeel van de ontslagronde bij Microsoft. Hierdoor moeten ze hun kantoor in Californië sluiten.

Toys for Bob heeft 86 medewerkers moeten laten gaan, meldt de San Francisco Chronicle.

Hoewel hun kantoor sluit, betekent dit niet het einde van de ontwikkelaar. Een groot deel van de overgebleven medewerkers blijven “op afstand” doorwerken. Dit bevestigt onderzoek van meerdere journalisten.

Toys for Bob is niet het enige bedrijf dat onderdeel is van de ontslagronde: ook bij Call of Duty-ontwikkelaar Sledgehammer Games gingen 76 banen verloren.

Er is geen officieel statement uitgebracht over de situatie. Het is onduidelijk wat dit betekent voor eventuele toekomstige games van Toys for Bob.

Hoofdafbeelding bij Crash en Spyro-ontwikkelaar doelwit van ontslagen Microsoft

Toys for Bob ontwikkelde ook het gloednieuwe

Microsoft kondigde eind januari aan dat ze 1.900 medewerkers gingen ontslaan bij haar game-afdelingen. Het recent overgenomen Activision-Blizzard, waar Toys for Bob ook onder viel, is een groot doelwit van deze herstructurering.

Toys for Bob is bekend geworden door de Skylander-spellen, en werkte later aan onder meer Spyro Reignited Trilogy en Crash Bandicoot 4: It’s About Time. Ook ondersteunden ze Sledgehammer Games bij Call of Duty: Warzone. Het is niet bekend of ze ook aan een nieuwe game werkten.

Bron: San Fransisco Chronicle

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

0

Media Luigi ontwaakt met nieuwe trailer Luigi's Mansion 2 HD

05-05-2024

1

Kitty

Hoofdafbeelding bij Disney investeert $1,5 miljard in Epic Games voor eigen Fortnite-universum

2

Nieuws Disney en Epic Games werken aan eigen Fortnite-universum

08-02-2024

2

Erik

Lil’ Guardsman – Toelaten, afwijzen of de bak in

6

Review Lil’ Guardsman - Toelaten, afwijzen of de bak in

08-02-2024

6

Mark

Reageer als eerste!