Wat spelen jullie dit weekend? [22 januari]

  • Nieuws

  • 22 jan 22 om 10:45

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij als weer heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen! 

Deze week schudde Microsoft eigenhandig de gamesindustrie op zijn grondvesten, door aan te kondigen dat ze Activision Blizzard overnemen. Een gebeurtenis waar een slordige 60 miljard euro en vele geliefde gamefranchises mee gemoeid gaan. Wie had gedacht dat PlayStation-iconen Spyro en Crash ooit in handen zouden zijn van Xbox?

Het gaat bij elke Pokémon-titel weer mis, en ook Pokémon Legends: Arceus is vroegtijdig gelekt. De boel is ook direct gedatamined. Op N1-UP hoef je geen spoilers te verwachten, maar let wel op! Daarnaast liet Nintendo weten dat het craftspelletje Terraria de Game op Proef is van januari en denkt bekend industrie-insider Jeff Grubb dat de E3 misschien helemaal van de baan is dit jaar.

Opvallende releases deze week:

En dan is het nu tijd voor het belangrijkste: de speelplannen van dit weekend!

Erik

Tof dat Banjo-Kazooie nu op Nintendo Switch Online zit! Wie weet ga ik eens kijken waarom iedereen zo lovend spreekt over die beer en vogel. Dit weekend ga ik me in ieder geval bezig houden met Final Fantasy IX. Inmiddels ben ik helemaal verslingerd geraakt aan dat kaartspelletje dat in die game zit, en ben ik naarstig op zoek naar materiaal om mijn deck mee uit te breiden. Ook grappig verzonnen dat je nooit echt uitleg krijgt over hoe je dit minispelletje nou echt werkt (tip: ga terug naar Dali als je de kans krijgt). En verder? Tja, ik wacht met smart Pokémon Legends: Arceus af!

Robin

Sinds een paar dagen is mijn kantoor/game room deels af. Dat betekent dat er meer gegamed kan worden! Mijn weekend zal voornamelijk Pokémon Brilliant Diamond gerelateerd zijn. Deze game graag wil ik graag uitspelen voordat Pokémon Legends: Arceus uitkomt, maar met momenteel vier badges in mijn zak moet dat wel lukken. Daarnaast zal ik tussendoor wat kleinere games oppakken zoals Pokémon Unite en Windjammers 2. Genoeg om te spelen dus!

Kitty

Ik ben nog steeds 24/7 bezig aan Dragon Quest Builders 2 (goed, misschien met pauzes voor eten en slapen). En morgen is community day in Pikmin Bloom, dus dan wil ik wel die 10.000 stappen halen!

Robin struint dit weekend lekker door Sinnoh.

Martijn

Intussen liggen er wel erg veel toffe games op de plank, die ik helaas nog steeds niet heb kunnen spelen. Vorige week is daar Pikmin 3 Deluxe bijgekomen. Ik weet dat die game tof is, dus wordt het tijd hem eens serieus te gaan spelen. Daarnaast heb ik ook nog Metroid Dread, Mario Party Superstar en Cris Tales om onderhand eens mee te starten. Er is één zekerheid: er is iedere keer wel wat tijd te vinden om nog even op mijn eilandje rond te struinen, in Animal Crossing: New Horizons.

Mitch

It’s time to D-D-D-DUEL! Yu-Gi-Oh! Master Duel is eindelijk uit en deze jongen speelt voor het eerst in 15+ jaar weer dit kaartspel. En ik kan je vertellen, er is verdorie een boel veranderd. Met een paar sterke monsters en goede trap cards kom je er niet meer. Dus ik ga me eens flink verdiepen in de meta..  en hopelijk heb ik dan de volgende keer een vers succesverhaal om te delen!

Bij Mitch ligt zijn lot dit weekend in de handen van zijn kaarten.

Marcel

Dat is lang geleden… echter niet zo lang geleden als dat ik een nieuwe Metroid-game heb uitgespeeld. Daarmee verklap ik al wat er dit weekend op het hoofdmenu staat: Metroid Dread. Daarnaast zie ik kans om eindelijk DOOM 64 uit te spelen. Inmiddels heb ik 23 van de 28 levels uitgespeeld op een iets te hoge moeilijkheidsgraad en heeft dat qua gevoel minstens 23 jaar van mijn leven gekost. Over DOOM gesproken, in de GameCube jaren had je eigenlijk naast Metroid Prime en HALO één first-person shooter serie die er echt toe deed: TimeSplitters. Het waren de spirituele opvolgers van de Nintendo 64 klassiekers GoldenEye en Perfect Dark. Het toeval wil dat TimeSplitters 2 en 3 op dit moment voor slechts 2,49 in de aanbieding zijn in de Microsoft Store. Afhankelijk van welke Xbox je hebt kun je deze legendarische klassiekers spelen in Full HD of 4K. Vloeken in de Nintendo-kerk natuurlijk! Zie de Xbox gewoon als een platgeslagen of uitgerekte GameCube en plak er een Nintendo sticker op. Tot slot niet vergeten om extra controllers te regelen, want dit is echt old school split screen actie. Time to Split!

Dreon

Ik heb eindelijk mijn pc-backlog weg kunnen werken en ga beginnen aan mijn backlog op de Nintendo Switch. Het heeft toch allemaal wat langer geduurd dan gehoopt.. Dit keer ga ik wel echt beginnen aan Paper Mario: The Origami King en ik zit er ook aan te denken om weer even verder te gaan met Rune Factory 4: Special. Ook ben ik weer dagelijks aan het zwoegen en zweten met Ring Fit Adventure, dit is toch zo’n game waar ik altijd weer naar terug ga.

Marcel schiet lekker old-school demonen aan gort!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Japanse media delen hun eerste ervaring met Pokémon Legends: Arceus

5

Nieuws Japanse media delen hun eerste ervaring met Pokémon Legends: Arceus

22-01-2022

2

Erik

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt uit op 5 april

3

Nieuws LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt uit op 5 april

22-01-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Zergie

22 jan 22 om 11:46

#3291‍

25 XP | 5 comments

Ghost of Tsushima ligt al een tijdje stof te happen, wil er dit weekend wat tijd in steken 

Dreon

22 jan 22 om 12:52

#3292‍

2898 XP | 231 comments

Toffe game, hij verdient het niet om stof te happen

oldman86

22 jan 22 om 14:21

#3297‍

1191 XP | 223 comments

Vooral shiny hunten in Pokémon dp remakes en shiny starter hunten met soft reset in Pokémon x