Japanse media delen hun eerste ervaring met Pokémon Legends: Arceus

  • Nieuws

  • 22 jan 22 om 11:38

  • Erik

  • 5

De Japanse pers is onder de indruk van Pokémon Legends: Arceus. Tijdens een hands-on-event mochten diverse outlets aan de slag met de game. In dit artikel een overzicht van hun impressies. 

Famitsu is onder de indruk en prijst het open wereld-gevoel dat de game wekt. Ze zeggen het volgende (bedankt voor het verzamelen en vertalen VGC): “Het is veilig om te zeggen dat dit spel compleet anders is dan voorgaande Pokémon-spellen. [..] Het eerste dat indruk op me maakte, was het opwindende gevoel om helemaal vrij door de wereld te lopen.”

Dit wordt door het medium versterkt door het vliegen en de manieren waarop je de gebieden kunt doorkruisen, maar ook door enthousiasme dat je voelt als je nog onontdekte beestjes tegenkomt.

Daarnaast noemt Famitsu het eindbaasgevecht tegen de Noble Pokémon Kleavor “verrassend moeilijk voor een Pokémon-spel” (maar niet tot op het punt dat het onmogelijk was om te winnen).

Famitsu noemt het compleet anders dan voorgaande Pokémon-spellen.

Game Watch deelt het sentiment van Famitsu. “[…] Ik ben vooral blij met het feit dat Pokémon-gevechten slechts een middel zijn om je doel te bereiken, wat past bij de visie van het spel. Daarnaast word je direct aangevallen door Pokémon in dit spel, waardoor je een grote mate van spanning voelt als je een sterke tegenkomt.”

“Wat vooral indrukwekkend was in deze ervaring, was hoe de wereld in elkaar zit. Ik was ontzettend onder de indruk hoe oude Pokémon-gevechten zich mengden in deze nieuwe en innovatieve actie, zonder dat het ongemakkelijk voelde.”

Ze concluderen:

“Het is een ervaring als geen ander, en ik heb er hoge verwachtingen voor als een gloednieuw type Pokémon-spel.”

Game Watch: “Gevechten zijn slechts een middel om je doel te bereiken”

4Gamer prees vooral de Pokémon die in het wild rondlopen, en hun unieke persoonlijkheden. “De Pokémon die in het spel verschijnen, lijken te veranderen afhankelijk van de tijd in het spel. ’s Nachts zagen we Drifloon en andere Pokémon. Iets dat ons opviel was dat Drifloon erg strijdlustig was, en ons direct aanviel toen het ons zag. [..] Het is net alsof dit de wijze was waarop dingen waren voordat mens en Pokémon met elkaar op konden schieten.”

Het medium vindt dat Legends de wereld van Pokémon een stuk realistischer weergeeft dan voorgaande spellen. Je kunt een gevecht starten door een bal op een Pokémon te gooien, maar ook manieren verzinnen om de beestjes te vangen zonder te vechten.

Ze zeggen daarnaast dat fans van Pokémon zich geen zorgen hoeven te maken. “Er zijn vele nieuwe elementen in dit spel, zoals de grootse wereld en de actie – maar de game is niet heel moeilijk om te spelen. Ik was onder de indruk dat de beste onderdelen van Pokémon, zoals het voltooien van de Pokédex en de gevechten, er nog steeds inzitten.”

4Gamer: “Het is alsof dit de wijze was voordat mens en Pokémon met elkaar op konden schieten.

Pokémon Legends: Arceus ligt op 28 januari in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Het spel speelt zich af in de Hisui-regio, het Sinnoh van weleer. Deze week lekte de game helaas vroegtijdig. Daarnaast is het ook al gedatamined (geen spoilers achter beide links).

Bron: VGC

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Super Mario Land en meer nu te spelen op Nintendo Switch Online

1

Nieuws Super Mario Land en meer naar Nintendo Switch Online

15-05-2024

1

Erik

Speculatie: Chrono en Xeno composer teast nieuw project

4

Nieuws Speculatie: Chrono en Xeno composer teast nieuw project

22-01-2022

4

Robin

Wat spelen jullie dit weekend? [22 januari]

3

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [22 januari]

22-01-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 5

rob1N

22 jan 22 om 13:27

#3293‍

5436 XP | 1047 comments

Ik heb per ongeluk een paar Hisuian forms gezien... niet bepaald de mooiste maar toch wel geinig.

lifegiving

22 jan 22 om 14:15

#3294‍

2163 XP | 353 comments

ik ook door youtube. Mensen die dan zegmaar geen thumbnail hebben waardoor de hisuian pokemon er staan.. nu ben ik maar tijdelijk even uitgelogd en vermijd pokemon filmpjes zodat het niet gerecommend kan worden haha

oldman86

22 jan 22 om 14:23

#3298‍

1186 XP | 222 comments

Ben ik de enige die niet fan is van Pokémon legends?? Ik hoop gen 9 te zien in november 2022 en mij nog even te vermaken met dp remakes

rob1N

24 jan 22 om 09:14

#3308‍

5436 XP | 1047 comments

In het begin was ik erg sceptisch en ergens ben ik dat nog steeds wel. De graphics vind ik bijvoorbeeld nog steeds magertjes. Maar qua gameplay lijkt het dit keer net even anders te gaan werken dan wat we gewend zijn en dat spreekt mij persoonlijk juist erg aan. Ik begreep al dat de game met hetzelfde als Sw/Sh is gemaakt en dat baarde mij wel een beetje zorgen. Ik hoop dan ook niet al diezelfde character animations weer te zien, maar of dat nou het ergste is? Ik heb in ieder geval gewoon zin in deze game en ik hoop dat de play length ook groter is dan Sw/Sh.

Lucas

24 jan 22 om 10:17

#3313‍

643 XP | 124 comments

Ik denk dat mensen gewoon heel blij zijn dat GameFreak luistert en dat ze alles omgooien met dit spel. Dit is voor mij de grootste reden om enthousiast te zijn. Pokemon blijft een leuk concept, maar de gameplay verouderd. Pokemon Legends voelt alsof het gemoderniseerd wordt.