VS: toch fysieke release Apollo Justice - Ace Attorney Trilogy

  • Nieuws

  • 24 nov 23 om 13:58

  • Rik

  • 0

‘Hold it!’ Capcom heeft bekend gemaakt dat Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy tóch een fysieke release krijgt in Noord-Amerika.

In september maakte het bedrijf juist nog bekend dat de trilogie, die begin 2024 naar de Nintendo Switch komt, in het Westen alleen digitaal zou verschijnen. Toch is de fysieke uitgave van Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy inmiddels verschenen als pre-order bij verschillende Amerikaanse retailers. Het is op moment van schrijven nog niet bekend waarom Capcom van gedachte is veranderd. Ook zijn er nog geen signalen dat Europa eveneens alsnog een fysieke release krijgt.

Het besluit van een fysieke release is een trendbreuk voor de Ace Attorney-serie: sinds Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies (3DS, 2013) hebben games uit de hoofdserie in het Westen alleen digitale releases gekregen. Door het sluiten van de 3DS eShop eerder dit jaar hebben Westerse gamers tijdelijk geen mogelijkheid om Dual Destinies & Spirit of Justice legaal te verkrijgen. De fysieke versie van de Apollo Justice-trilogie voorkomt dat dit nogmaals gebeurt wanneer Nintendo in de toekomst de Switch eShop sluit. Voor de Japanse markt kwamen er overigens wel fysieke versies van de Ace Attorney-spellen uit.

De nieuwe Amerikaanse Box Art

De Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy bestaat uit een verzameling van de games Apollo Justice: Ace Attorney (DS), Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies (3DS) en Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice (3DS). Respectievelijk zijn dit de vierde, vijfde en zesde game uit de serie. De eerste drie Ace Attorney-games werden al eerder gebundeld in Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy.

Hoewel er nog geen Europese release bevestigd is, kunnen Europese gamers dus in ieder geval een Engelstalige fysieke versie importeren. De Nintendo Switch kent immers geen region lock en kan dus spellen van over de hele wereld afspelen.

Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy komt uit op 25 januari 2024.

Ga jij nu voor de fysieke versie van Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Vang nu Samurott in Tera Raid-event Scarlet & Violet

1

Nieuws Vang nu Samurott in Tera Raid-event Scarlet & Violet

25-11-2023

3

Coen

Geen 4K op Switch 2 volgens Digital Foundry

11

Nieuws Geen 4K op Switch 2 volgens Digital Foundry

24-11-2023

2

ProfessorBonk

Reageer als eerste!