Takahashi: open vragen Xenoblade 3 worden 'later' beantwoord

  • Nieuws

  • 9 apr 24 om 21:58

  • Rik

  • 4

Onlangs kwam er in Japan een nieuw boek uit met conceptart van Xenoblade Chronicles 3, inclusief nieuwe interviews met de makers van de serie. Xenoblade-bedenker Tetsuya Takahashi liet hierin ook wat vallen over de toekomst van de serie.

Takahashi erkende in zijn interview dat fans met vragen achterbleven na de aftiteling van Xenoblade Chronicles 3, zelfs na de release van de verhaaluitbreiding Future Redeemed (2023). Ook weet hij dat fans benieuwd zijn naar de gebeurtenissen die plaatsvinden na het einde van de game. Takahashi geeft echter aan dat de tijd volgens hem ‘nu niet rijp is’ om deze vragen te beantwoorden. Fans zouden geduld moeten hebben [tot de release van toekomstige Xenoblade-games] om deze vragen beantwoord te zien worden. Hieronder volgt een vertaling van het relevante deel:

Er zijn antwoorden voor vrijwel alle vragen en punten die mensen in de enquête schreven. Ik denk gewoon dat het misschien niet nodig is om nu al die dingen te beantwoorden. Als we in de toekomst dingen kunnen blijven maken, denk ik dat er een moment kan komen waarop we wel antwoorden kunnen geven. We zijn ons er bijvoorbeeld van bewust dat er veel verzoeken zijn om te zien wat er na het einde [van het spel] gebeurt. Maar als we dat doen, dan zouden we verder moeten kijken dan Xenoblade Chronicles 3. Dus ik begrijp hoe mensen zich voelen, maar wacht nog even. Ik zou heel dankbaar zijn als fans daar enthousiast op blijven wachten.

De cast van Xenoblade Chronicles 3.

Er zijn principes met betrekking tot Origin en de wereld van Aionios, en in feite is de wereld gemaakt met deze reden en die reden erachter. Maar ik zal nog niet zeggen wat die redenen zijn. Ja… ja… het is gewoon niet het juiste moment. Dus voor nu is het het beste als je [Aionios] ziet als een ‘virtuele wereld’. Het is zeker niet verkeerd om er zo over te denken. Als jij de baas zou zijn over die wereld, zou je alles kunnen doen. Dat was Z in Xenoblade Chronicles 3, en dat is het verhaal [voor nu].

Tetsuya Takahasi en zijn Xenoblade-team staan er om bekend dat ze flink vooruit plannen. Zo bedacht Takahashi de box art voor Xenoblade Chronicles 3 (2022), die verwijst naar Xenoblade Chronicles 2 (2017), al voordat de productie van deel twee was begonnen. Vlak na de release van Xenoblade Chronicles 3 verwees Takahashi ook al naar de toekomstplannen voor de serie.

Wanneer verwacht jij de volgende Xenoblade-game? Laat het ons weten in de comments!

Bron: vertaling via nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

CEO LEVEL-5 wil erotische & gewelddadige games maken

0

Nieuws CEO LEVEL-5 wil erotische & gewelddadige games maken

02-05-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Epic Mickey's camera is verbeterd voor de Nintendo Switch-versie

0

Nieuws Epic Mickey's camera is verbeterd in Nintendo Switch-remake

10-04-2024

3

Erik

Producent legt uit waarom Visions of Mana niet naar de Switch komt

2

Nieuws Producent legt uit waarom Visions of Mana niet naar de Switch komt

09-04-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

10 apr 24 om 05:47

#13450‍

2791 XP | 540 comments

Dat duurt nog minimaal 3 jaar denk ik.

N2up

10 apr 24 om 13:42

#13452‍

1429 XP | 279 comments

Hoop t niet. XBC is een van de series waarvan ik zo snel mogelijk een vervolg op wil hebben.

Hoop op een reveal trailer samen met de switch2 en hoewel ik t niet als launchtitel verwacht wel zeker binnen 1jaar van de switch2 release

Rik

10 apr 24 om 15:53

#13453‍

4708 XP | 669 comments

Tot nu toe hebben alle Xenoblade-games een ontwikkeltijd gehad van 4-5 jaar. Als we dat patroon aanhouden kunnen we de volgende (hoofd)game rond 2026-2027 verwachten.

Dat wil echter niet zeggen dat we tussentijds niks anders van Xenoblade/Monolith Soft hoeven te verwachten: Monolith heeft verschillende teams, waarvan 1 al jaren lang aan een 'andere action RPG' werkt. En een remake van XCX zou ook tussentijds uit kunnen komen net zoals de XC1 remake tussen XC2 en XC3 uitkwam. Als ze daar een visueel spektakel van zouden maken op de nieuwe hardware + de fouten uit het origineel kunnen wegwerken zou dat ook een mooie knaller zijn voor de launch-periode van de Switch 2.

Fl@ppy

11 apr 24 om 06:47

#13455‍

2791 XP | 540 comments

Ik hoop natuurlijk ook op snel een nieuw deel, maar ze moeten voor nieuwe hardware die een aardig stuk sterker is gaan ontwikkelen. En de DLC van deel 3 is nog niet heel oud. Dus deel 4 verwacht ik niet voor 2027. Een remaster van xcx is wel een optie. Die zou ik ook graag spelen.