Producent legt uit waarom Visions of Mana niet naar de Switch komt

  • Nieuws

  • 9 apr 24 om 18:28

  • Rik

  • 2

Square Enix kondigde Visions of Mana vorig jaar aan tijdens The Game Awards, maar de game komt niet naar de Nintendo Switch. In een interview legt de producent uit waarom deze keuze is gemaakt.

De Mana-serie heeft een geschiedenis die sterk verweven is met Nintendo-hardware. De eerste games in de serie kwamen allemaal uit op Nintendo-hardware en waren Nintendo-exclusieve releases. Dit maakte de afwezigheid van een Switch-versie voor Visions of Mana des te opvallender. In een interview met rpgsite.net werd Mana-producent Masaru Oyamada gevraagd naar het gebrek aan een Nintendo Switch-versie van het spel (vertaald):

De aankondigingstrailer van Visions of Mana tijdens The Game Awards.

RPGsite.net: Was er een specifieke reden waarom het team zich deze keer op de high-end consoles en PC heeft gericht?

Masaru Oyamada: Dat is best een lastige vraag om direct antwoord op te geven. Voor Trials of Mana was het belangrijkste dat we rekening moesten houden met de toekomst van de serie en hoe we een spelersgroep konden opbouwen voor toekomstige delen in de franchise. Toen we nadachten over de toekomst van de serie voor bijvoorbeeld de komende 10 jaar, vonden we het belangrijk om echt duidelijk te maken wat we wilden dat “Mana” in de toekomst zou zijn. Enkele van die basisprincipes waren een focus op uitgebreide omgevingen en een rijkere ervaring in het algemeen. Als direct gevolg daarvan hebben we besloten om voor die hardware te ontwikkelen. Meer kunnen we op dit moment niet zeggen.

Hoewel Oyamada het niet direct zegt, lijkt hij te impliceren dat Square Enix Visions of Mana mogelijk wel op de volgende generatie Nintendo-hardware wil uitbrengen. Nintendo heeft deze ‘Switch 2’ echter nog niet aangekondigd. Als er meer informatie over de Switch 2 of een Nintendo-versie van Visions of Mana naar buiten komt lees je dat natuurlijk hier op N1-UP!

Visions of Mana komt later dit jaar uit op de concurrerende platforms en pc.

Denk jij dat we Visions of Mana ooit op Nintendo-hardware zullen zien? Laat het ons weten in de comments!

Deze Mana-games zijn wel speelbaar op Nintendo Switch

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 24 april 2020

Uitgever: SQUARE ENIX

/

Ontwikkelaar: SQUARE ENIX

Releasedatum: 24 juni 2021

Bron: RPGsite.net

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Media Nintendo deelt video Paper Mario: The Thousand-Year Door

06-05-2024

2

Erik

Takahashi: open vragen Xenoblade 3 worden ‘later’ beantwoord

4

Nieuws Takahashi: open vragen Xenoblade 3 worden 'later' beantwoord

09-04-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij Stardew Valley - Versie 1.6 verschijnt

0

Nieuws Stardew Valley - Versie 1.6 verschijnt "zo snel mogelijk" op Switch

09-04-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

9 apr 24 om 19:52

#13448‍

2665 XP | 487 comments

Heb heel sterk het vermoeden dat een Switch 2 versie inderdaad in de maak is maar mogen ze uiteraard nog niet zeggen. Zou het echt heel erg zonde vinden als deze de Switch 2 overslaat. Dit soort games spreken mij heel erg aan. Al sinds kinds af aan opgegroeid met de Mana franchise!

rob1N

10 apr 24 om 09:48

#13451‍

5426 XP | 1045 comments

Ik hoop echt zo hard dat Switch 2 een powerhouse wordt, gewoon voor een keer meedoen met de high end graphics en power... Dat in combinatie met de magic van Nintendo en je hebt een killer machine =)