Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

  • Nieuws

  • 12 uur geleden

  • Rik

  • 0

Universal Studios heeft zojuist bekend gemaakt wanneer het nieuwe Epic Universe-pretpark zal openen in Orlanda, Florida (VS). Onderdeel van dit nieuwe pretpark is een Super Nintendo World-themagebied. Het nieuwe pretpark zal de deuren openen op 22 mei 2025.

Epic Universe en het bijbehorende Super Nintendo World-gebied zijn al een tijdje in aanbouw. Naast Nintendo, kun je ook themagebieden verwachten in het thema van How to Train Your Dragon, Universal’s Classic Monsters, Harry Potter en ‘Celestial Park’. In verband met de verwachte drukte is het in het eerste openingsjaar niet mogelijk om losse Epic Universe-tickets te kopen. Je kunt slechts een meerdaags verblijf of ticketpakket boeken, waar maar één dag in Epic Universe zit inbegrepen. De rest van je verblijf bij Universal Studios moet je uitwijken naar de twee andere pretparken of het waterpark van het Universal-resort.

Super Nintendo World

Het Nintendo-gebied is een kopie van het Super Nintendo World dat al een aantal jaar te vinden is in Universal Studios Japan. In Californië kun je een kleinere variant van hetzelfde Nintendo-gebied vinden. Super Nintendo World staat volledig in het thema van Super Mario en Donkey Kong, al kun je hier en daar wat verstopte Pikmin vinden als easter egg. In de toekomst komen er waarschijnlijk Nintendo-gebieden in de Universal-pretparken gebaseerd op andere Nintendo-series.

Je kunt de volgende attracties en ervaringen verwachten in het Floridiaanse Super Nintendo World:

  • Mario Kart: Bowser’s Challenge: een darkride (overdekte thema-attractie) waar je mee mag rijden in een ‘echte’ Mario Kart-race. Door middel van een AR-bril (Augmented Reality) zie je extra effecten tijdens de interactieve rit.
  • Yoshi’s Adventure: een rustig ritje op de rug van een Yoshi in het buitengebied van Super Nintendo World.
  • Donkey Kong Mine Cart Madness: een uniek nieuw achtbaantype waarin je een ritje maakt in de mijnkarretjes uit de Donkey Kong Country-games. Deze achtbaan opent later dit jaar al in Japan.
  • Toadstool Cafe: een restaurant in thema van de Toads uit het koninkrijk van prinses Peach.
  • 1-UP Factory: een gift-shop in Mario Kart-thema.
  • Meet and Greets: op zeker twee locaties in Super Nintendo World kun je op de foto gaan met Nintendo-personages. In het Mario-deel zijn dit Mario, Luigi, prinses Peach en Toad. In het Donkey Kong-deel is de verwachting dat je ten minste Donkey Kong tegen kunt komen.
  • Power Up Band Key Challenges: in het hele gebied zijn interactieve Power Up Band-uitdagingen verstopt. Door je band te scannen kun je punten verzamelen en toegang krijgen tot een eindspel tegen Bowser Jr. Wat de Power Up Bands precies zullen doen in het Donkey Kong-gedeelte is nog niet bekend.

Nintendo en Universal sloten in 2015 een exclusieve deal om Nintendo-attracties en -gebieden te bouwen in de Universal Studios-pretparken. The Pokémon Company maakte in 2021 een vergelijkbare deal. Inmiddels zijn er al ‘Super Nintendo World’-gebieden in Universal Studios Japan en Universal Studios Hollywood (Californië). In 2025 komen daar twee versie bij: Super Nintendo World in Epic Universe (Florida) en in Universal Studios Singapore. In Europa heeft Universal Studios (nog) geen pretpark, al zijn ze momenteel wel in de voorbereidende fases om er eentje in Engeland te openen. Ook gaan er al lange tijd hardnekkige geruchten dat Universal Studios mogelijk het Spaanse themapark PortAventura wil overnemen.

Zou jij het nieuwe Epic Universe-pretpark willen bezoeken? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Tokyo Game Show: iets anders dan in Europa

1

Special Tokyo Game Show: iets anders dan in Europa

17-10-2024

1

Ness

Shiny Meloetta maakt haar debuut in Pokemon Home

0

Nieuws Shiny Meloetta maakt haar debuut in Pokemon Home

16-10-2024

1

Evelyne

8-Bit Adventures 2 nu beschikbaar in de eShop

1

Nieuws 8-Bit Adventures 2 nu beschikbaar in de eShop

16-10-2024

0

Karina

Reageer als eerste!