Prince of Persia: Sands of Time-remake komt uit in 2026

  • Nieuws

  • 12 jun 24 om 12:30

  • Robin

  • 2

Ubisoft heeft tijdens hun Ubisoft Forward event het release jaar van Prince of Persia: Sands of Time-remake aangekondigd. Het spel komt in 2026 uit. 

Tijdens de Ubisoft Forward was er een Prince of Persia-segment. Zo kreeg Prince of Persia: The Lost Crown een nieuwe update met de Divine Trials en werd ook de Mask of Darkness-DLC aangekondigd. Ook het eerder aangekondigde The Rogue Prince of Persia kreeg nieuwe content. Deze game is momenteel in Early Access op Steam, maar een console release zoals op de Nintendo Switch of Nintendo Switch 2 wordt wel door vele verwacht. Het segment eindigde met een teaser van de Prince of Persia: Sands of Time-remake.

Dat het spel nog ver weg was werd al in april duidelijk. Inside Gamer kreeg informatie van de development en het werd duidelijk dat alles wat Ubisoft Mumbai en Pune hadden gemaakt is geschrapt. Naar verwachting zal het spel dus een grondige aanpak krijgen en een volwaardige remake worden. De remake Prince of Persia: Sands of Time werd met veel ongenoegen ontvangen. Dit was voor Ubisoft reden genoeg om de development een herstart te geven onder Ubisoft Montreal.

Wat vind jij van de 2026 release date? Kan jij nog wel wachten of duurt het maar te lang? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Update Redout 2 voegt nieuwe tracks en meer toe

0

Nieuws Update Redout 2 voegt nieuwe tracks en meer toe

12-06-2024

2

Rik

Releasetrailer voor Rocket Knight Adventures: Re-Sparked

3

Media Releasetrailer voor Rocket Knight Adventures: Re-Sparked

12-06-2024

1

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

12 jun 24 om 14:23

#13734‍

5657 XP | 1090 comments

Sand of Time was m'n eerste PoP game. Supertof om die na o'n lange tijd weer eens te zien. Benieuwd of er ook veel nieuwe content bij zit. De game was vrij kort en had imo weinig replay waarde.

Martijn

12 jun 24 om 15:35

#13736‍

3781 XP | 435 comments

Doen ze nog best lang over, voor een remake. Prince of Persia: Sands of Time was destijds een erg toffe game. Leuker dan de vervolgen die er al snel op kwamen, die het weer eens 'duister' moesten doen. Deze eerste was een stuk kleurrijker.

Voor een vooraanstaande serie heeft Prince of Persia wel lang stilgelegen, maar nu krijgen we dus drie verschillende varianten? De Metroidvania-platformer, de roguelike en deze action-adventure remake. Blijkbaar vind Ubisoft het nu wel een goed moment om stevig te investeren in de serie. Een mooie remake van Sands of Time zie ik op zich wel zitten.