Releasetrailer voor Rocket Knight Adventures: Re-Sparked

Trek je mechanische raketpak aan en zwaai erop los met je zwaard! Sparkster is speelbaar op de Nintendo Switch en dat verdient een lanceertrailer

Intussen zijn veel oude favorieten van weleer opnieuw speelbaar via allerlei collecties. Begin jaren ’90 had Konami succes met de Rocket Knight-games, waarin de buidelrat Sparkster het opnam tegen het kwaad. Inmiddels is het jaren geleden dat deze opossum iets heeft meegemaakt, maar zijn oude avonturen zijn zeker niet vergeten. Rocket Knight Adventures: Re-Sparked brengt zijn 16-bit avonturen naar moderne systemen. Deze titel is nu verkrijgbaar dus is er een lanceertrailer voor verschenen. Deze kun je hier bekijken.

Sparkster’s oude avonturen zijn nieuw op de Nintendo Switch!

Deze collectie bevat drie klassiekers: Rocket Knight Adventures (SEGA Mega Drive, 1993), het directe vervolg Sparkster: Rocket Knight Adventures 2 (SEGA Mega Drive, 1994) en de spin-off Sparkster (Super Nintendo, 1994). Sparkster was voor een tijdje één van Konami’s belangrijkste mascottes. Uit de serie ontbreekt eigenlijk alleen Rocket Knight (2010), dat helaas niet in deze collectie opgenomen.

Naast de games bevat deze verzameling ook een Boss Rush Mode, een savefunctie waarmee je jouw voortgang overal kunt opslaan en een terugspoel-functie. In de Museum mode kun je artwork achter het spel bekijken en via de muziekspeler beluister je de soundtracks. Ook is Rocket Knight Adventures: Re-Sparked voorzien van een flitsende nieuwe intro-animatie, gemaakt door Studio Meala.

Sinds gisteren, 11 juni 2024, kun je deze titel vinden in de Nintendo eShop, al is er via Limited Run Games ook een fysieke uitgave uitgegeven.

Heb jij zin om deze klassiekers (weer) te spelen? Vertel er ons meer over in een reactie hieronder!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Prince of Persia: Sands of Time-remake komt uit in 2026

2

Nieuws Prince of Persia: Sands of Time-remake komt uit in 2026

12-06-2024

2

Robin

Hoofdafbeelding bij Nintendo zoekt nieuwe medewerkers Switch Online-service

0

Nieuws Nintendo zoekt nieuwe medewerkers voor Switch Online-service

12-06-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Yosher

12 jun 24 om 12:24

#13733‍

6031 XP | 1119 comments

Ik heb hem via Limited Run bestelt, heb goede herinneringen aan de SNES game. Ik had hem alleen nooit uitgespeeld, haha. 

Martijn

12 jun 24 om 16:01

#13737‍

3806 XP | 439 comments

Het waren wel drie toffe games, zeker voor zijn tijd. Mijn destijds beste vriend leende Rocket Knight Adventures soms op zijn SEGA Mega Drive destijds. Was wel een titel om als Nintendo-liefhebber enigszins jaloers op te worden, want die eerste kwam niet naar de Super Nintendo. We kregen wel de spin-off, Sparkster, maar die ben ik helaas nooit in het wild tegengekomen. Nooit in een winkel gezien. Anders had ik 'm mogelijk gehaald.

Zitten er leuke extra's bij jouw Limited Run Games-versie, Yosher? Zag dat ze verschillende varianten hadden met verschillende extra's. Was helaas al volledig uitverkocht, al importeer ik doorgaans ook niet vaak. Heb gelukkig wel toegang tot deze drie games op andere manieren. Moest ze eigenlijk ook eens proberen uit te spelen.

Yosher

12 jun 24 om 16:24

#13738‍

6031 XP | 1119 comments

Ik heb de standaard versie gekocht, want ik heb momenteel nog plaatsgebrek thuis dus voor meer rommel naast het doosje heb ik even geen zin om een plekje voor te zoeken, haha. Daarnaast ben ik ook weer niet zo into deze franchise dat ik er per sé hebbedingetjes van moet hebben. De standaard editie vind ik hier dus meer dan prima!

Ik had vroeger juist alleen toegang tot de SNES versie. Sterker nog, ik wist tot ver nadat ik volwassen werd (volgens mij net een paar jaar geleden nu) niet eens dat er meerdere delen van waren, ook had ik nog nooit van Rocket Knight gehoord. Ik dacht echt dat het alleen Sparkster was.