Poolse studio verantwoordelijk voor Donkey Kong Country Returns HD

  • Nieuws

  • 19 jun 24 om 14:58

  • Rik

  • 0

Tijdens de Nintendo Direct van gisteren kondigde Nintendo aan dat Donkey Kong Country Returns een HD-remake krijgt op Nintendo Switch. Die remake blijkt afkomstig van een Europese studio.

Het gaat om het Poolse Forever Entertainment SA. Het bedrijf noemt zichzelf ‘een van de grootste game-uitgevers ter wereld op de Nintendo Switch’ op hun website. Forever Entertainment SA specialiseert zich onder andere in het maken van remakes van grote IP’s en was in het verleden onder andere verantwoordelijk voor Panzer Dragoon op de Switch. In 2021 sloten Nintendo en Forever Entertainment een samenwerkingsovereenkomst om spellen naar de Nintendo Switch te brengen. Het bedrijf sprak destijds van ‘significante financiële ondersteuning vanuit Nintendo om meerdere titels naar de Nintendo Switch te brengen’.

Het lijkt er op dat Donkey Kong Country Returns HD (een van de titels is die) voortvloeit uit deze overeenkomst. Om te voldoen aan de eisen voor een beursgenoteerd bedrijf maakte Forever Entertainment in de nasleep van de Direct bekend dat zij verantwoordelijk zijn voor de port. Forever Entertainment is verplicht om zaken die invloed kunnen hebben op de prijs van hun aandelen zo spoedig mogelijk bekend te maken. Het vertrouwen van Nintendo om zo’n grote titel door de Polen te laten maken is zo’n omstandigheid. De precieze bedragen die met de remake gemoeid zijn maakten ze niet bekend, maar het ‘is in lijn met de standaarden uit de industrie’.

Het originele Donkey Kong Country Returns kwam uit op de Nintendo Wii en werd ontwikkeld door het Amerikaanse Retro Studios (die momenteel werken aan Metroid Prime 4 Beyond). Donkey Kong Country Returns HD komt op 16 januari 2025 naar de Nintendo Switch.

Heb jij vertrouwen in de Poolse ontwikkelaars van Forever Entertainment? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

1

Kitty

Looney Tunes: Wacky World of Sports komt naar Switch

0

Nieuws Looney Tunes: Wacky World of Sports komt naar Switch

19-06-2024

1

Rik

Dragon Quest I & II krijgen eigen HD-2D Remake

0

Nieuws Dragon Quest I & II krijgen eigen HD-2D Remake

19-06-2024

2

Rik

Reageer als eerste!