Nintendo gaat officieel samenwerking aan met Forever Entertainment

  • Nieuws

  • 2 sep 21 om 21:43

  • Rik

  • 2

De Poolse uitgever en gameontwikkelaar Forever Entertainment liet vandaag via Twitter weten een overeenkomst te hebben gesloten met Nintendo. De overeenkomst betreft een samenwerking met Nintendo om nieuwe ‘innovatieve en kwalitatieve’ games naar de Nintendo Switch te brengen. 

Hiermee maken ze een eerder bericht over de samenwerking, dat eind juni naar buiten kwam, officieel.

Forever Entertainment is onder andere verantwoordelijk voor de remake van Panzer Dragoon en House of the Dead op de Nintendo Switch. Naast het ontwikkelen van hun eigen games, heeft het bedrijf ook een afdeling die zich bezig houdt met het uitgeven van games van andere ontwikkelaars. Het uitgeven van games doet Forever Entertainment via hun dochteronderneming Forever Seed Fund (FSF).

FSF en Nintendo gaan samenwerken om ontwikkelaars te zoeken die innovatieve games van hoge kwaliteit (willen) maken voor de Nintendo Switch. Hoewel deze partners van over de hele wereld mogen komen, focust de samenwerking zich hoofdzakelijk op het rekruteren van ontwikkelaars uit Polen en Oost-Europa. Er is geen indicatie gegeven wanneer we de eerste games die uit deze nieuwe samenwerking voortvloeien kunnen verwachten.

Eerder dit jaar ging Forever Entertainment een vergelijkbare overeenkomst aan met Square Enix om remakes te maken van klassieke games uit hun catalogus, ook deze games komen mogelijk naar de Nintendo Switch.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Miniserie Pokémon Evolutions aangekondigd voor 25e verjaardag Pokémon

4

Media Miniserie Pokémon Evolutions aangekondigd voor 25e verjaardag Pokémon

02-09-2021

3

Rik

Smash Bros.-bedenker denkt voorlopig nog niet aan pensioen

4

Nieuws Smash Bros.-bedenker denkt voorlopig nog niet aan pensioen

02-09-2021

4

Rik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

3 sep 21 om 15:05

#1338‍

5411 XP | 1042 comments

Zou dus kunnen betekenen dat ze Nintendo remakes gaan maken... Zolang het maar geen ports of remasters zijn. 

Rik

3 sep 21 om 23:10

#1348‍

4694 XP | 668 comments

Niet per se, deze deal focust zich vooral op de uitgeverstak van Forever Entertainment. En die staat er juist om bekend games van andere indiestudios uit te geven. Het lijkt dus meer voor de hand te liggen dat Nintendo hun Indie aanbod wil versterken met deze deal.