Dragon Quest I & II krijgen eigen HD-2D Remake

  • Nieuws

  • 19 jun 24 om 14:39

  • Rik

  • 0

Tijdens de Nintendo Direct van gisteren maakten Square Enix en Nintendo bekend dat Dragon Quest I en Dragon Quest II een HD-2D Remake krijgen.

Dit is in navolging van de Dragon Quest III HD-2D Remake. Het Direct-segment dat ging over ‘DQIII’ werd afgesloten door een boodschap van Dragon Quest-bedenker Yuji Horii. Hierin legt hij de keuze uit voor een release-volgorde met eerst Dragon Quest III en daarna pas deel I en II. Omdat het derde deel in de serie een prequel was van de eerste twee games, biedt Square Enix spelers zo de kans om de hele Erdrick-trilogie op chronologische volgorde af te werken. De aankondiging kwam niet geheel als verrassing: er deden al geruchten de ronde over de volledige Erdrick-trilogie.

De video staat afgesteld om te beginnen bij het segment met meneer Horii

Er zijn nog geen gameplay-beelden gedeeld van Dragon Quest I & II HD-2D Remake, maar het is wel bekend gemaakt dat beide games gezamelijk uitgebracht zullen worden in 2025. Dit jaar kun je al aan de slag met de eerste game uit de Erdrick-trilogie: Dragon Quest III HD-2D remake.

Ben jij geïnteresseerd in deze ‘extra’ HD-2D Remakes?

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Poolse studio verantwoordelijk voor Donkey Kong Country Returns HD

0

Nieuws Poolse studio verantwoordelijk voor Donkey Kong Country Returns HD

19-06-2024

2

Rik

shin megami tensei main image

1

Review Shin Megami Tensei V: Vengeance - Wraak voor fijnproevers

19-06-2024

0

Mitch

Reageer als eerste!