Paper Mario-peiling suggereert terugkeer unieke personages

  • Nieuws

  • 29 mei 24 om 09:51

  • Erik

  • 2

Nintendo overweegt om unieke personages terug te laten keren naar Paper Mario. Dit suggereert een peiling die ze uitvoeren onder fans.

De enquête (zie hieronder) vraagt fans wat voor ’type personage’ ze het leukst vinden. Een van de antwoorden hierbij is: “Ik vind de personages leuk die lijken op bekende karakters, maar een uniek uiterlijk of een eigen persoonlijkheid hebben (zoals Goombella, Koops…)”.

 

Een screenshot van de enquête van Nintendo.

Een vervolgvraag vraagt welk personage uit The Thousand-Year Door ze het leukst vinden.

De vraagstelling suggereert dat ze binnen Nintendo in ieder geval weer over de mogelijkheid nadenken. Voorgaande Paper Mario-spellen, tot aan Origami King in 2020, waren zeer strikt in het uiterlijk van de Toad’s en Koopa’s uit het Mushroom Kingdom.

In 2020 onthulde de producer van Paper Mario, Kensuke Tanabe, dat het sinds Paper Mario: Sticker Star op de Nintendo 3DS niet meer mogelijk was om originele personages te maken (link N1ntendo-archief). Toads, Koopa’s en Goomba’s moesten precies op andere lijken. Unieke personages creëren mocht wel, alleen deze konden dan niet uit het Mushroom Kingdom komen.

Hoofdafbeelding bij Paper Mario-peiling suggereert terugkeer unieke personages

Paper Mario: The Thousand-Year Door op Switch speelt met het uiterlijk van Goomba’s en andere vijanden – in tegenstelling tot voorgaande delen.

Nintendo vraagt spelers vaker naar hun opinie over bepaalde gameseries: zo vroegen ze in april nog naar Mario & Luigi.

Paper Mario: The Thousand-Year Door is, als remake van het GameCube-origineel, een terugkeer naar de RPG-roots van de serie. Het geeft veel bekende personages uit de Mario-franchise een ander jasje en persoonlijkheid, zoals de eigenzinnige studente Goombella of de onzekere Koops.

Het spel is sinds 23 mei verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Mark gaf het een 9 in onze review en noemde de terugkeer van “originele personages” als een van de pluspunten.

Laten we de peiling hier ook houden. Wat vind jij: moet Nintendo weer teruggaan naar de stijl van vroeger of vind jij al die generieke Toads en Koopa’s wel wat hebben? Laat het weten in de reacties!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Speel als Patrick de Ster in nieuwe SpongeBob SquarePants-game

0

Nieuws Launch trailer voor de Patrick Ster videogame

05-10-2024

1

Rik

marvelous showcase 2024

0

Nieuws Marvelous toont aankomende games in Showcase later deze week

29-05-2024

2

Kitty

Gerucht: Dragon Quest III HD-2D remake is een trilogie

1

Nieuws Gerucht: Dragon Quest III HD-2D remake is een trilogie

29-05-2024

2

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

29 mei 24 om 17:25

#13677‍

6184 XP | 1147 comments

Blijft echt een super domme restrictie en ik ben blij dat deze nu weg blijkt te zijn. Ik kan echt geen enkele goede reden bedenken waarom ze deze restrictie op zouden leggen.

Waliwal

30 mei 24 om 15:24

#13681‍

370 XP | 69 comments

Ik denk dat ze de main line games leidend willen laten zijn wat betreft uitbreiding van de Mushroom Kingdom karakters. Ze zullen vast bang zijn dat sommige side-characters (zoals Waluigi die door Camelot is bedacht) te populair worden en daardoor ook doorontwikkeld moeten worden binnen de gehele franchise.